Град Источно Сарајево суфинансира изградњу помоћног стадиона "Славија"

09.06.2020. 14:34
0
ИЗВОР: Катера

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и директор Грађевинског предузећа "Пут" из Источног Сарајева Милош Глоговац потписали су данас уговор о изградњи помоћног стадиона Фудбалског клуба „Славија“.

Градоначелник Вуковић истакао је да је ово још један у низу пројеката који Град Источно Сарајево финансира из кредитних средстава, те да је дошао ред да се реализује ова инвестиција, која је иницирана и дијелом са стране општине Источно Ново Сарајево.

Овај пројекат је првобитно замишљен да се ради са Фудбалским савезом БиХ, а да се суфинансира од стране УЕФА-е. Град Источно Сарајево прихватио је да финансира тај пројекат са 300 хиљада КМ.

Град Источно Сарајево издвојио је 233.000 КМ за другу фазу изградње помоћног стадиона Фудбалског клуба "Славија", док је општини Источно Ново Сарајево прошле године из кредитних средстава града дозначено 70.000 КМ за прву фазу пројекта.

Слика

Уговором је предвиђено да извођач радова заврши послове за 90 календарских дана, од дана увођења у посао.

Вуковић је истакао да Град има у плану да се на подручју општине Источно Ново Сарајево реализују још два битна пројекта, а то су пројекат изградње језера у урбаној зони Источног Новог Сарајева и помоћ митрополији дабробосанској за реконструкцију и адаптацију објекта Српске православне цркве у Алеји старосједилаца.

Директор ГП „Пут“ Милош Глоговац изразио је задовољство што је ово предузеће добило одобрење за рад, с обзиром да је ГП „Пут“ већ дуго спонзор Фудбалског клуба „Славија“.

Он је додао да је пројекат радила фирма „Galex“ из Пала.

Коментари 0
Повезане вијести
Момчило Станић на клупи Славије Момчило Станић на клупи Славије
Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута
Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    20h 57m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    10h 53m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    22h 44m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    18h 24m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    21h 44m
    0