Grad Istočno Sarajevo sufinansira izgradnju pomoćnog stadiona "Slavija"

09.06.2020. 14:34
0
IZVOR: Katera

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i direktor Građevinskog preduzeća "Put" iz Istočnog Sarajeva Miloš Glogovac potpisali su danas ugovor o izgradnji pomoćnog stadiona Fudbalskog kluba „Slavija“.

Gradonačelnik Vuković istakao je da je ovo još jedan u nizu projekata koji Grad Istočno Sarajevo finansira iz kreditnih sredstava, te da je došao red da se realizuje ova investicija, koja je inicirana i dijelom sa strane opštine Istočno Novo Sarajevo.

Ovaj projekat je prvobitno zamišljen da se radi sa Fudbalskim savezom BiH, a da se sufinansira od strane UEFA-e. Grad Istočno Sarajevo prihvatio je da finansira taj projekat sa 300 hiljada KM.

Grad Istočno Sarajevo izdvojio je 233.000 KM za drugu fazu izgradnje pomoćnog stadiona Fudbalskog kluba "Slavija", dok je opštini Istočno Novo Sarajevo prošle godine iz kreditnih sredstava grada doznačeno 70.000 KM za prvu fazu projekta.

Slika

Ugovorom je predviđeno da izvođač radova završi poslove za 90 kalendarskih dana, od dana uvođenja u posao.

Vuković je istakao da Grad ima u planu da se na području opštine Istočno Novo Sarajevo realizuju još dva bitna projekta, a to su projekat izgradnje jezera u urbanoj zoni Istočnog Novog Sarajeva i pomoć mitropoliji dabrobosanskoj za rekonstrukciju i adaptaciju objekta Srpske pravoslavne crkve u Aleji starosjedilaca.

Direktor GP „Put“ Miloš Glogovac izrazio je zadovoljstvo što je ovo preduzeće dobilo odobrenje za rad, s obzirom da je GP „Put“ već dugo sponzor Fudbalskog kluba „Slavija“.

On je dodao da je projekat radila firma „Galex“ iz Pala.

Komentari 0
Povezane vijesti
Momčilo Stanić na klupi Slavije Momčilo Stanić na klupi Slavije
Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta
Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    7h 59m
    6
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    8h 4m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    8h 56m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    21h 26m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    9h 10m
    0