Харинг побједник 60. "Трке кроз Србију"

03.09.2020. 18:16
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Бициклиста словачке Дукле Мартин Харинг побједник је 60. "Трке кроз Србију" док је у посљедњој етапи, која је вожена данас од Зрењанина до Новог Сада тријумфовао репрезентативац Србије Душан Рајовић. Он је у укупном поретку био четврти.

Харинг је успио да сачува жуту мајицу јер је стигао у групи водећих возача баш као и његов једини конкурент за генерални пласман Хаиме Кастриљо из шпанске Керн фарме.

- Ово је највећа побједа у мојој каријери у друмском бициклизму, јер сам до сада имао много успјеха у маунтин бајк тркама. Врло сам срћан, тимске колеге су одрадиле сјајан посао и вукли ме у одлучујућим тренуцима. Посљедња етапа била је јако брза и интензивна, била је и велика гужва у самом финишу, али сам успио - рекао је Харинг.

Домаће навијаче обрадовао је Рајовић који је одспринтао Енрикеа Санза из Керн Фарме и бициклисту Мазовје Адриана Бенашека те славио у трећој етапи.

- Велику захвалност дугујем тимским колегама који су ми направили сјајну позицију за завршни спринт. Победа ми много значи, а наравно и целом тиму. С обзиром да сам завршио на четвртом месту у генералном пласману мало ми је криво што нисам успео да се попнем на победничко постоље у генералном пласману - рекао је Рајовић.

Бијелу мајицу намијењену најбољем возачу до 23 године кући је однио Рохер Адрија Оливерас из Керн фарме, плаву за најбољег бициклису у брдској вожњи обукао је Јакуб Кажмарек из пољске Мазовје, док је црвену која је намијењена најбољем спринтеру добио Јурај Белар из Дукле.

Слика

Сви који су учествовали у организацији истакли су задовољство трком. Подршку су дали многи, мешу њима градске власти Новог Сада, али и покрајински секретаријат за спорт.

- Имамо одличну сарадњу са пријатељима из Републике Српске и срећни смо што смо то још једном показали на делу. Велика је част што је јубиларна 60. Трка завршила баш у Новом Саду, нарочито ако погледамо да је стартовала са Јахорине, односно Истоочног Сарајева. Ово је велика победа свих који су дали допринос у организацији, с обзором на све околности и проблеме који су погодили спорт на глобалном нивоу у последљих неколико година - рекао је Владимир Батез, покрајински секретар за спорт.

Директор трке Владимир Куваља био је презадовољан како су протекла сва три такмичарска дана.

- Много пута сам се захвалио сваком граду домаћину, али и институцијама и појединцима који су нам помогли. Било је прилично напорно, али смо успјели на задовољство свих нас - рекао је Куваља.

Након "Трке кроз Србију" која је спојила Србију и БиХ, сутра почиње 14. трка "Београд – Бањалука" која ће окупити око 100 бициклиста из 20-ак земаља.

Коментари 0
Повезане вијести
Тинејџерка Вања Лошић побједница “Питијаде” у Рогатици Тинејџерка Вања Лошић побједница “Питијаде” у Рогатици
„Caffe Izlog-Sky“ освајач Божићног турнира у Источном Новом Сарајеву „Caffe Izlog-Sky“ освајач Божићног турнира у Источном Новом Сарајеву
Ђорђе Лазаревић предводи тим Српске на "Трци кроз Србију" Ђорђе Лазаревић предводи тим Српске на "Трци кроз Србију"
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    13h 26m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    14h 10m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    18h 15m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    18h 19m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    3h 46m
    0