Haring pobjednik 60. "Trke kroz Srbiju"

03.09.2020. 18:16
0
IZVOR: nezavisne.com

Biciklista slovačke Dukle Martin Haring pobjednik je 60. "Trke kroz Srbiju" dok je u posljednjoj etapi, koja je vožena danas od Zrenjanina do Novog Sada trijumfovao reprezentativac Srbije Dušan Rajović. On je u ukupnom poretku bio četvrti.

Haring je uspio da sačuva žutu majicu jer je stigao u grupi vodećih vozača baš kao i njegov jedini konkurent za generalni plasman Haime Kastriljo iz španske Kern farme.

- Ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri u drumskom biciklizmu, jer sam do sada imao mnogo uspjeha u mauntin bajk trkama. Vrlo sam srćan, timske kolege su odradile sjajan posao i vukli me u odlučujućim trenucima. Posljednja etapa bila je jako brza i intenzivna, bila je i velika gužva u samom finišu, ali sam uspio - rekao je Haring.

Domaće navijače obradovao je Rajović koji je odsprintao Enrikea Sanza iz Kern Farme i biciklistu Mazovje Adriana Benašeka te slavio u trećoj etapi.

- Veliku zahvalnost dugujem timskim kolegama koji su mi napravili sjajnu poziciju za završni sprint. Pobeda mi mnogo znači, a naravno i celom timu. S obzirom da sam završio na četvrtom mestu u generalnom plasmanu malo mi je krivo što nisam uspeo da se popnem na pobedničko postolje u generalnom plasmanu - rekao je Rajović.

Bijelu majicu namijenjenu najboljem vozaču do 23 godine kući je odnio Roher Adrija Oliveras iz Kern farme, plavu za najboljeg biciklisu u brdskoj vožnji obukao je Jakub Kažmarek iz poljske Mazovje, dok je crvenu koja je namijenjena najboljem sprinteru dobio Juraj Belar iz Dukle.

Slika

Svi koji su učestvovali u organizaciji istakli su zadovoljstvo trkom. Podršku su dali mnogi, mešu njima gradske vlasti Novog Sada, ali i pokrajinski sekretarijat za sport.

- Imamo odličnu saradnju sa prijateljima iz Republike Srpske i srećni smo što smo to još jednom pokazali na delu. Velika je čast što je jubilarna 60. Trka završila baš u Novom Sadu, naročito ako pogledamo da je startovala sa Jahorine, odnosno Istoočnog Sarajeva. Ovo je velika pobeda svih koji su dali doprinos u organizaciji, s obzorom na sve okolnosti i probleme koji su pogodili sport na globalnom nivou u posledljih nekoliko godina - rekao je Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport.

Direktor trke Vladimir Kuvalja bio je prezadovoljan kako su protekla sva tri takmičarska dana.

- Mnogo puta sam se zahvalio svakom gradu domaćinu, ali i institucijama i pojedincima koji su nam pomogli. Bilo je prilično naporno, ali smo uspjeli na zadovoljstvo svih nas - rekao je Kuvalja.

Nakon "Trke kroz Srbiju" koja je spojila Srbiju i BiH, sutra počinje 14. trka "Beograd – Banjaluka" koja će okupiti oko 100 biciklista iz 20-ak zemalja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Tinejdžerka Vanja Lošić pobjednica “Pitijade” u Rogatici Tinejdžerka Vanja Lošić pobjednica “Pitijade” u Rogatici
„Caffe Izlog-Sky“ osvajač Božićnog turnira u Istočnom Novom Sarajevu „Caffe Izlog-Sky“ osvajač Božićnog turnira u Istočnom Novom Sarajevu
Đorđe Lazarević predvodi tim Srpske na "Trci kroz Srbiju" Đorđe Lazarević predvodi tim Srpske na "Trci kroz Srbiju"
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    14h 50m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    12h 52m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    11h 45m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    11h 50m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    10h 53m
    1