Херцеговац Алекса Вукановић одвео Црвену Звезду у Лигу шампиона

27.08.2019. 22:57
0
ИЗВОР: sportdc.net

У драматичној утакмици која се водила за пласман у Лигу шампиона Црвена Звезда је одиграла неријешено против екипе Јанг Бојса из Луцерна.

С обзиром да је Звезда одиграла неријешено у Швајцарској, и да је као гост постигла више голова пласирала се у Лигу шампиона.

Јанг Бојси су имали иницијативу на старту меча. Имали су велики посјед лопте, радили сјајан притисак на Звезду али нису стварали шансе. Звезда је у 21. минути имала први покушај али Родићу је лопта прешла преко ноге. У 33. минути Ебишер је сјајно извео слободан ударац али је Борјан добро интервенисао. До краја првог полувремена није било већих прилика па је резултат остао 0-0.

На старту другог полувремена Ебишер је шутирао али је Звезда имала среће. У 57- минути Борјан је спашавао корнер па замало постигао аутогол. Минут касније запријетио је Кањас са друге стране. У 60. минути Звезда је повела. Све је кренуло од Боаћија који је упослио Марина, овај продужио за Родића који сјајном асистенцијом упошљава Вукановића за 1-0. Јанко је у 82. минути шутирао а лопта је погодила Бена, промијенила смјер и преварила Борјана за 1-1. У другој минути судијске надокнаде Нсаме је шутирао али је Борјан сјајно одбранио. До краја сусрета није било промјене резултата и Звезда је ушла у елиту.

Жријеб за Лигу Шампиона је у четвртак а Звезда је постала први тим у историји који је од првог кола квалификација прошла у групу Лиге шампиона два пута заредом.

Коментари 0
Повезане вијести
Нови судар титана: Реал или Бајерн за финале ЛШ Нови судар титана: Реал или Бајерн за финале ЛШ
Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО) Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО)
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    4h 47m
    0
  • Партизан мијења име!
    21h 42m
    4
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    4h 54m
    1
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    23h 49m
    3
  • Код Трнова ухапшено лице због криволова
    5h 3m
    0