Hercegovac Aleksa Vukanović odveo Crvenu Zvezdu u Ligu šampiona

27.08.2019. 22:57
0
IZVOR: sportdc.net

U dramatičnoj utakmici koja se vodila za plasman u Ligu šampiona Crvena Zvezda je odigrala neriješeno protiv ekipe Jang Bojsa iz Lucerna.

S obzirom da je Zvezda odigrala neriješeno u Švajcarskoj, i da je kao gost postigla više golova plasirala se u Ligu šampiona.

Jang Bojsi su imali inicijativu na startu meča. Imali su veliki posjed lopte, radili sjajan pritisak na Zvezdu ali nisu stvarali šanse. Zvezda je u 21. minuti imala prvi pokušaj ali Rodiću je lopta prešla preko noge. U 33. minuti Ebišer je sjajno izveo slobodan udarac ali je Borjan dobro intervenisao. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih prilika pa je rezultat ostao 0-0.

Na startu drugog poluvremena Ebišer je šutirao ali je Zvezda imala sreće. U 57- minuti Borjan je spašavao korner pa zamalo postigao autogol. Minut kasnije zaprijetio je Kanjas sa druge strane. U 60. minuti Zvezda je povela. Sve je krenulo od Boaćija koji je uposlio Marina, ovaj produžio za Rodića koji sjajnom asistencijom upošljava Vukanovića za 1-0. Janko je u 82. minuti šutirao a lopta je pogodila Bena, promijenila smjer i prevarila Borjana za 1-1. U drugoj minuti sudijske nadoknade Nsame je šutirao ali je Borjan sjajno odbranio. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata i Zvezda je ušla u elitu.

Žrijeb za Ligu Šampiona je u četvrtak a Zvezda je postala prvi tim u istoriji koji je od prvog kola kvalifikacija prošla u grupu Lige šampiona dva puta zaredom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Piksi više neće biti selektor?! Piksi više neće biti selektor?!
Pred “orlovima” meč istine na EP protiv Danske: Samo pobjeda Srbiju spasava Pred “orlovima” meč istine na EP protiv Danske: Samo pobjeda Srbiju spasava
Piksi: „Videćemo da li ćemo izaći sa jednim ili dva napadača“ Piksi: „Videćemo da li ćemo izaći sa jednim ili dva napadača“
Najčitanije
  • Oprosti, Slavka!
    2h 7m
    0
  • Opštinski odbor i zamjenik načelnika Kalinovika prešao u SDS
    5h 24m
    0
  • Čuvajmo sjećanje na nevino stradale Srbe u Srednjem Podrinju i Birču
    1h 44m
    2
  • Nestao dječak na plaži u Grčkoj: Srpski turisti digli uzbunu
    19h 48m
    0
  • Uhapšena supruga ubijenog teroriste: Oduzeti joj svi uređaji
    19h 5m
    1