Христово рођење - велика тајна љубави Божије

07.01.2020. 15:30
0
ИЗВОР: СРНА

Христово рођење је велика тајна љубави Божије која се ничим не може мјерити, поручио је Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом на Светој архијерејској литургији у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву.

Поздрављајући вјернике, митрополит Хризостом је истакао да је ово дан када се прославља рођење Спаситеља, који је унизио себе да би људе узвисио и спасио.

-Нека је свима нама, како у црквама, тако и домовима, у породицама, друштву срећно и благословено, да нам буде на спасење Христово Рођење - истакао је митрополит Хризостом у данашњој литургији.

Он је, уз традиционални поздрав “Мир Божији, Христос се роди – ваистину се роди”, пожелио све најбоље у новој години, да Господ буде данас са свима појединачно, али и са Црквом Божијом, да буде непоколобљива лађа спасења.

Литургији, на којој је прочитана је Божићна посланица Његове светости патријарха српског Иринеја, присуствовао је и надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић.

Вјерници су се, након вишенедјељног поста, данас причестили и славље најрадоснијег хришћанског празника наставиће у домовима.

Коментари 0
Повезане вијести
Мали Божић: Којим обичајима су се некада обиљежавали Нова година и Васиљевдан? Мали Божић: Којим обичајима су се некада обиљежавали Нова година и Васиљевдан?
Јереј Видак Вујадиновић: Симболика Бадњака Јереј Видак Вујадиновић: Симболика Бадњака
Српска кућа у Мостару каменована на Божић Српска кућа у Мостару каменована на Божић
Најчитаније
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    20h 57m
    6
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    2h 58m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    5h 38m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    2h 31m
    0
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    17h 27m
    0