Hristovo rođenje - velika tajna ljubavi Božije

07.01.2020. 15:30
0
IZVOR: SRNA

Hristovo rođenje je velika tajna ljubavi Božije koja se ničim ne može mjeriti, poručio je Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom na Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Pozdravljajući vjernike, mitropolit Hrizostom je istakao da je ovo dan kada se proslavlja rođenje Spasitelja, koji je unizio sebe da bi ljude uzvisio i spasio.

-Neka je svima nama, kako u crkvama, tako i domovima, u porodicama, društvu srećno i blagosloveno, da nam bude na spasenje Hristovo Rođenje - istakao je mitropolit Hrizostom u današnjoj liturgiji.

On je, uz tradicionalni pozdrav “Mir Božiji, Hristos se rodi – vaistinu se rodi”, poželio sve najbolje u novoj godini, da Gospod bude danas sa svima pojedinačno, ali i sa Crkvom Božijom, da bude nepokolobljiva lađa spasenja.

Liturgiji, na kojoj je pročitana je Božićna poslanica Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, prisustvovao je i nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Vjernici su se, nakon višenedjeljnog posta, danas pričestili i slavlje najradosnijeg hrišćanskog praznika nastaviće u domovima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mali Božić: Kojim običajima su se nekada obilježavali Nova godina i Vasiljevdan? Mali Božić: Kojim običajima su se nekada obilježavali Nova godina i Vasiljevdan?
Jerej Vidak Vujadinović: Simbolika Badnjaka Jerej Vidak Vujadinović: Simbolika Badnjaka
Srpska kuća u Mostaru kamenovana na Božić Srpska kuća u Mostaru kamenovana na Božić
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    23h 3m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    8h 36m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    23h 13m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    8h 42m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    8h 40m
    0