Иницијативни одбор: Зашто ћуте у Борачкој организацији Пале?!

26.04.2021. 10:29
1
ИЗВОР: Катера

Прије мјесец дана смо борцима и јавности у Палама дали до знања да руководство Борачке организације Пале не ради по статуту. За протеклих мјесец дана смо сакупили још информација које доказују да Борачка организација у Палама не припада борцима, већ је приватизована - наводи се у саопштењу Иницијативног одбора за превазилажење нестатутарног рада руководства Борачке организације општине Пале Пале.

Истичу да су о свему обавијестили институције задужене да прате рад БО Пале, попут општине Пале и града Источно Сарајево.

- О нестатутарном раду смо обавијестили и Борачку организацију Републике Српске, која је дужна да обезбиједи да све општинске организације раде у складу са Статутом БОРС-а - кажу из Иницијативног одбора Пале.

Додају да је индикативно да су многи истакнути чланови Борачке организације општине Пале поднијели оставке на своје дужности, у намјери да се стање среди.

- Индикативно је да и мјесне борачке организације дају отворену подршку Иницијативи за сређивање стања у БО Пале. И да све више бораца и припадника борачких категорија, који до сада нису били чланови, желе да се учлане у Борачку организацију Републике Српске. Само руководство Борачке организације општине Пале ћути - истичу из Иницијативног одбора.

Додају да су позвали Борачку организацију Пале да се извине, како кажу, свим борцима за непримјерене ријечи које су, како они кажу, изговорили на сједници Предсједништва БО Пале 25. марта 2021. године.

- Прозивали смо да објасне праксе које су деценијама проводили: нелегални избори, спречавање учлањивања борцима, предсједник у шестом мандату, нетранспарентно трошење новца, прикривање станова у власништву Борачке организације о чему није било сазнања ни у органима управљања и разне друге злоупотребе. Одговоре нисмо добили. Позивамо јавност у Палама да се додатно заинтересује за све набројано, и да врши притисак на руководство Борачке организације општине Пале да одговоре на постављена питања. Да поднесу оставке, и на тај начин сачувају минимум достојанства организације - поручују из Иницијативног одбора Пале.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Анонимно 27.04.2021. 06:20
    Morate shvatiti da vi već ne postižete ništa tako što mirno i kulturno pozivate na reviziju boračke organizacije jer imate posla sa ljudima bez obraza i časti, dakle, sa kriminalcima koji su zloupotrebili i iskoristili vaš obraz i čast i vaspitanje i koji sa tim nikad neće stati. Poniženi ste, kao i sav srpski narod, i to od srpskih izdajnika i kriminalaca. Zar da vi molite da vas priznaju dok se balavci vozaju sa puškomitraljezima u gepeku i brukaju ono što ste vi odbranili, dok kriminalci vrše funkcije odbornika? Kome ste prepustili sudbinu ovog naroda? Nemate više pravo na strpljenje!
Повезане вијести
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама
Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО) Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
    20h 24m
    0
  • Обиљежене 142 године од Улошког устанка
    19h 58m
    0
  • Морбилима заражено 309 лица, у Источном Сарајеву 33 лица
    12h 26m
    0
  • Најављено поскупљење горива на бензинским пумпама у БиХ
    19h 4m
    4
  • Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе"
    21h 25m
    0