Inicijativni odbor: Zašto ćute u Boračkoj organizaciji Pale?!

26.04.2021. 10:29
1
IZVOR: Katera

Prije mjesec dana smo borcima i javnosti u Palama dali do znanja da rukovodstvo Boračke organizacije Pale ne radi po statutu. Za proteklih mjesec dana smo sakupili još informacija koje dokazuju da Boračka organizacija u Palama ne pripada borcima, već je privatizovana - navodi se u saopštenju Inicijativnog odbora za prevazilaženje nestatutarnog rada rukovodstva Boračke organizacije opštine Pale Pale.

Ističu da su o svemu obavijestili institucije zadužene da prate rad BO Pale, poput opštine Pale i grada Istočno Sarajevo.

- O nestatutarnom radu smo obavijestili i Boračku organizaciju Republike Srpske, koja je dužna da obezbijedi da sve opštinske organizacije rade u skladu sa Statutom BORS-a - kažu iz Inicijativnog odbora Pale.

Dodaju da je indikativno da su mnogi istaknuti članovi Boračke organizacije opštine Pale podnijeli ostavke na svoje dužnosti, u namjeri da se stanje sredi.

- Indikativno je da i mjesne boračke organizacije daju otvorenu podršku Inicijativi za sređivanje stanja u BO Pale. I da sve više boraca i pripadnika boračkih kategorija, koji do sada nisu bili članovi, žele da se učlane u Boračku organizaciju Republike Srpske. Samo rukovodstvo Boračke organizacije opštine Pale ćuti - ističu iz Inicijativnog odbora.

Dodaju da su pozvali Boračku organizaciju Pale da se izvine, kako kažu, svim borcima za neprimjerene riječi koje su, kako oni kažu, izgovorili na sjednici Predsjedništva BO Pale 25. marta 2021. godine.

- Prozivali smo da objasne prakse koje su decenijama provodili: nelegalni izbori, sprečavanje učlanjivanja borcima, predsjednik u šestom mandatu, netransparentno trošenje novca, prikrivanje stanova u vlasništvu Boračke organizacije o čemu nije bilo saznanja ni u organima upravljanja i razne druge zloupotrebe. Odgovore nismo dobili. Pozivamo javnost u Palama da se dodatno zainteresuje za sve nabrojano, i da vrši pritisak na rukovodstvo Boračke organizacije opštine Pale da odgovore na postavljena pitanja. Da podnesu ostavke, i na taj način sačuvaju minimum dostojanstva organizacije - poručuju iz Inicijativnog odbora Pale.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Anonimno 27.04.2021. 06:20
    Morate shvatiti da vi već ne postižete ništa tako što mirno i kulturno pozivate na reviziju boračke organizacije jer imate posla sa ljudima bez obraza i časti, dakle, sa kriminalcima koji su zloupotrebili i iskoristili vaš obraz i čast i vaspitanje i koji sa tim nikad neće stati. Poniženi ste, kao i sav srpski narod, i to od srpskih izdajnika i kriminalaca. Zar da vi molite da vas priznaju dok se balavci vozaju sa puškomitraljezima u gepeku i brukaju ono što ste vi odbranili, dok kriminalci vrše funkcije odbornika? Kome ste prepustili sudbinu ovog naroda? Nemate više pravo na strpljenje!
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
    22h 7m
    0
  • Obilježene 142 godine od Uloškog ustanka
    21h 41m
    0
  • Morbilima zaraženo 309 lica, u Istočnom Sarajevu 33 lica
    14h 9m
    0
  • Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH
    20h 47m
    4
  • Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
    23h 8m
    0