Исповијест чистачице која јe оживљавала бебу рођену у тоалету београдске аутобуске станице

08.08.2023. 15:16
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Хероину јучерашњег дана која је спасила бебу рођену у тоалету аутобуске станице Здравку Рутић данас сви поздрављају на Главној аутобуској станици у Београду и честитају јој.

Храбра жена каже да је и даље под стресом и у шоку од свега што је доживјела, али осмијех са лица не скида.

Здравка је јуче спасила један живот. И то онај који је тек настао. Оживјела је тек рођену бебу и то у јавном тоалету на перону Аутобуске станице у главном граду.

Здравка ради као чистачица. У једном тренутку, како је испричала, чула је да из тоалета неко виче “Упомоћ! Упомоћ!”. Улетјела је у кабину и имала шта и да види – веома узнемирена дјевојка (20) већ се била породила. Да ствар буде још драматичнија, дијете је упало у WC шољу. Иако у шоку, Здравка није изгубила присебност, већ је бебу, сву модру, практично црну, одмах извукла и успјела да оживи.

Овај Здравкин несвакидашњи подвиг изазвао је огромну пажњу јавности, а како је данас рекла, још увијек је под стресом због свега што се догодило.

– То је нешто неописиво, треба доживети то, спасила сам један млад живот. Ушла сам унутра, затекла сам то. Звала сам обезбеђење, они су реаговали одмах. Био је мали и модар, ја сам га окренула, реаговала сам одмах, почео је да плаче и то је то. А после ми није било добро, још сам под стресом – испричала је Здравка данас.

Осим што се побринула за бебу, и мајку је, која је према њеним ријечима била избезумљена, потом бодрила и тјешила.

Тјешила мајку, а онда је и сама почела да се тресе

– Мазила сам је, пољубила сам је, рекла сам јој да мора да га чува, да је он мали вук и она је рекла нека буде име Вук. И видећемо се у “Народном фронту”, чула сам да је све океј – рекла је ова изузетна жена.

Према ријечима очевидаца, након цијеле драме Здравка је узела шећер и воду, и није престала да се тресе. Како је признала, први пут у животу није могла да преброји пазар од стреса.

“Оператер из Хитне ме је питао да поновим шта се десило”

Херој Љубинко први је притрчао да помогне Здравки у овој несвакидашњој ситуацији.

– У први мах били смо запрепашћени, тако се нешто није десило никад. Дошли смо и видели дете крваво и модро, тек рођено… Позвао сам Хитну помоћ, оператер ме је замолио да му поновим шта се десило. Послао је одмах Хитну, рекао нам је да стегнемо пупчану врпцу, то смо и урадили, донели смо ћебе, мало смо окупали бебу. Затекла се и једна путница, која је медицински радник, па нам је доста помогла. Хитна је дошла брзо и све се завршило како треба – рекао је Љубинко, пише Блиц.

  • Чистачица оживљавала бебу рођену у тоалету београдске аутобуске станице
    07.08.2023. 17:49

    Беба која је рођена данас у тоалету на Главној аутобуској станици у Београду је добро, а како се сазнаје, беба је рођена са 2.550 грама. У Народном фронту је потврђено да је у питању је дјечак, ...

Регион
Чистачица оживљавала бебу рођену у тоалету београдске аутобуске станице

Радница која је помогла жени да се породи на аутобуској станици

Подсјетимо, све се одиграло јуче на Главној аутобуској станици, када је аутобус на релацији Ковин-Куршумлија, направио паузу у Београду, на Главној аутобуској станици. Једна од путница била је и жена стара око 20 година, у деветом мјесецу трудноће. Путовала је са мајком и кћерком. Паузу је искористила да оде до тоалета. Убрзо потом се и породила.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    11h 2m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 58m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    23h 27m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    10h 2m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    6h 55m
    0