Исповијест свједока стравичне експлозије у Зворнику

23.12.2019. 14:53
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Још се не зна колико има мртвих, али кажу да људе траже под рушевинама. Призор је ужасан, пумпа је срављена са земљом, а у великој мјери је оштећена и кућа поред.

Овим ријечима свједоци стравичне експлозије на пумпи “Нешковић” надомак Зворника у близини граничног прелаза Шепак, између Србије и БиХ, описују тренутке након снажне детонације која је одјекнула овим малим мјестом.

Према првим информацијама, експлозију је изазвала цијев на точилици за плин у коју је ударио аутомобил.

– Аутомобил је био паркиран испред кафића. Задњи крај је био окренут према танку. Када је човјек ушао, ауто је кренуо уназад, прешао преко ивичњака и ударио у цијев плина. Почело је да „јечи“. Направила се димна завјеса, тако да се ништа није видјело – рекао је Алија Алић за Српскаинфо.

Додаје како нико није заустављао народ, ходало се горе-доље, а „онда се све смирило“.

– Тада је наишао неко с колима и почео турирати… Рекох: „Сад ће бити…“ Нисам ни изговорио, то се и десило. Десило се на крају, кад је све прошло. Да је „пукло“ у оном моменту кад је био тај дим, не би остало ничега – испричао је Алић.

На околним објектима су попуцали прозори, врата су избијена из штокова, цријеп попуцао на кровоима.

–  Изашли смо да видимо шта се десило. Један човјек је био затрпан у рушевини, викао је „у помоћ“. Нико није смио да приђе. Пришли смо ја, један полицајац и још један момак. Извукли смо га из аутомобила и убацили у једно полицијско возило – рекао је Илија Јовић.

Сличне су изјаве и других очевидаца.

– Чуо сам на лицу места од једног цариника да је неки човјек аутомобилом ударио у цријево за плин и да је плин цурио дуже вријеме. Али су људи наставили да точе гориво и онда је дошло до експлозије. Пумпа је сравњена са земљом, а у великој мјери је оштећена и кућа поред. На лицу мјеста су ватрогасци, полиција и хитна помоћ из Лознице. Људе још траже у рушевинама – рекао је са лица мјеста један од очевидаца за Блиц.

На лицу мјеста тренутно се налази велики број ватрогасаца, полицајаца али и доктора из службе Хитне помоћи. Због страха да би могла услиједити још нека експлозија, читав крај је блокиран, а грађанима је забрањен прилаз.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Џудисти са Пала освојили четири медаље Џудисти са Пала освојили четири медаље
Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса
Наточио гориво на пумпи и побјегао Наточио гориво на пумпи и побјегао
Најчитаније
  • Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи
    18h 24m
    0
  • Шта доноси нацрт измјена Закона о комуналној полицији Српске?
    20h 47m
    2
  • Метеоролози објавили какво нас вријеме чека ове седмице
    11h 26m
    0
  • Промоција романа „Пиши, добри мој Нектарије“ Маријане Петронић 26. септембра у Источном Сарајеву
    22h 10m
    0
  • Пале: На хуманитарној вечери за Милана Маџгаља прикупљено 10.000 КМ
    16h 15m
    0