Источна Илиџа: За суфинансирање трошкова боравка дјеце у вртићима 150 захтјева

03.09.2024. 17:23
0
ИЗВОР: srna.rs

На јавни позив за суфинансирање трошкова боравка дјеце у вртићима, који је расписала општина Источна Илиџа, пристигло је 150 захтјева.

Суфинансирање трошкова боравка дјеце у вртићима дио је пронаталитетне политике општине Источна Илиџа, а први јавни позив за вртиће је расписан 2020. године.

За суфинансирање трошкова боравка дјеце у вртићима прошле године је утрошено 132.310 КМ из буџета општине, наведено је на интернет страници општине Источна Илиџа.

- Родитељи су често истицали да им ова подршка много значи, те да средства која добију на мјесечном нивоу за трошкове вртића много значе за кућни буџет, посебно у вријеме инфлације и сталног раста цијена - наводе из општине Источна Илиџа.

За цијели програм пронаталитетне политике општина Источна Илиџа је у протеклој години издвојила 650.000 КМ.

Овај програм обухвата финансијску подршку за трошкове процеса вантјелесне оплодње, средстава за свако новорођенче, подршку за породице са четворо и више дјеце, набавку школског прибора за ученике, стипендије, помоћ матурантима и за суфинансирање запошљавања приправника.

Коментари 0
Повезане вијести
Од данас недјеља нерадни дан у Источној Илиџи Од данас недјеља нерадни дан у Источној Илиџи
Маринко Божовић и Матија Бећковић свечано отворили Галерију „Жарко Видовић“ (ФОТО) Маринко Божовић и Матија Бећковић свечано отворили Галерију „Жарко Видовић“ (ФОТО)
Божовић: Простор Галерије „Жарко Видовић“ јединствен и нешто што је недостајало у Источном Сарајеву Божовић: Простор Галерије „Жарко Видовић“ јединствен и нешто што је недостајало у Источном...
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 5m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 47m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 15m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 36m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 45m
    0