Istočna Ilidža: Za sufinansiranje troškova boravka djece u vrtićima 150 zahtjeva

03.09.2024. 17:23
0
IZVOR: srna.rs

Na javni poziv za sufinansiranje troškova boravka djece u vrtićima, koji je raspisala opština Istočna Ilidža, pristiglo je 150 zahtjeva.

Sufinansiranje troškova boravka djece u vrtićima dio je pronatalitetne politike opštine Istočna Ilidža, a prvi javni poziv za vrtiće je raspisan 2020. godine.

Za sufinansiranje troškova boravka djece u vrtićima prošle godine je utrošeno 132.310 KM iz budžeta opštine, navedeno je na internet stranici opštine Istočna Ilidža.

- Roditelji su često isticali da im ova podrška mnogo znači, te da sredstva koja dobiju na mjesečnom nivou za troškove vrtića mnogo znače za kućni budžet, posebno u vrijeme inflacije i stalnog rasta cijena - navode iz opštine Istočna Ilidža.

Za cijeli program pronatalitetne politike opština Istočna Ilidža je u protekloj godini izdvojila 650.000 KM.

Ovaj program obuhvata finansijsku podršku za troškove procesa vantjelesne oplodnje, sredstava za svako novorođenče, podršku za porodice sa četvoro i više djece, nabavku školskog pribora za učenike, stipendije, pomoć maturantima i za sufinansiranje zapošljavanja pripravnika.

Komentari 0
Povezane vijesti
Od danas nedjelja neradni dan u Istočnoj Ilidži Od danas nedjelja neradni dan u Istočnoj Ilidži
Marinko Božović i Matija Bećković svečano otvorili Galeriju „Žarko Vidović“ (FOTO) Marinko Božović i Matija Bećković svečano otvorili Galeriju „Žarko Vidović“ (FOTO)
Božović: Prostor Galerije „Žarko Vidović“ jedinstven i nešto što je nedostajalo u Istočnom Sarajevu Božović: Prostor Galerije „Žarko Vidović“ jedinstven i nešto što je nedostajalo u Istočnom...
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 28m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 19m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 6m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 32m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 14m
    0