Источни фронт, 179. дан: Велика застава Русије подигнута у Херсону

21.08.2022. 10:59
0
ИЗВОР: novosti.rs

Специјална војна операција Русије у Украјини ушла је у 179. дан.

Велика застава Русије подигнута у Херсону

Јавне организације Херсона подигле су заставу Руске Федерације величине 4х6 метара на Херсонској ТВ кули - највишој тачки у граду, јавља дописник РИА Новости.

Акција је, према ријечима њених организатора, темпирана да се поклопи са Даном руске заставе, док је данас подигнути транспарент највећа тробојка на ослобођеним територијама.

Донбас: Последње вијести са фронта

Генералштаб Оружаних снага Украјине саопштио је да су украјинске трупе, под притиском руских трупа, принуђене да се повуку у подручју Благодатног (код Николајева) и Њујорка. Борбе се воде на територији ова два насеља. Дио Благодатног су већ заузеле руске снаге.

Украјинска војска рано јутрос гранатирала је Горловку из артиљеријског оруђа, западне производње, саопштили су у ДНР.

Током ноћи руска војска је гранатирала војне циљеве у Харкову и Николајеву.

Пронађен мртав шеф Кировоградског одјељења СБУ

У Украјини је пронађен мртав шеф Кировоградског одјељења СБУ Александар Наконечни.

Његово тијело са раном од ватреног оружја и наградним пиштољем открила је његова супруга претходне ноћи, пишу локални медији.

Према прелиминарним подацима, Наконечни је извршио самоубиство.

На Криму предвидјели интензивирање војних провокација Кијева уз одобрење САД

Сједињене Америчке Државе планирају да легализују нагомилавање провокација украјинских националиста на Криму, изјавио је Георгиј Мурадов, стални представник Републике при предсједнику Русије, замјеник премијера кримске владе.

Кијев планира да одржи онлајн други међународни самит такозване „Кримске платформе“ 23. августа. У њему ће учествовати десетине земаља и међународних организација. Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг потврдио је своје учешће.

- Вашингтон и Кијев рачунају на стварање нове тачке ескалације у рату између НАТО-а и Русије. Управо због тога генерални секретар блока Столтенберг активно тјера своје штићенике на састанак тзв. платформе за деокупацију Крима НАТО бичем - рекао је Мурадов за РИА Новости.

Државна дума: Напад украјинских беспилотних летјелица на Крим „агонија кијевског режима“

Депутат Државне думе из региона Крим Михаил Шеремет назвао је напад украјинских дронова на Крим „агонијом кијевског режима“.

Украјински дрон који је у суботу ујутро напао штаб Црноморске флоте оборио је стуб ПВО, пао је на кров и запалио се. Осим тога, систем ПВО је радио и на западном Криму. 

- Напад дроном на Крим је агонија кијевског режима, имитација активности и жеља да се западни кустоси увјере у своју борбену способност. Ситуација на полуострву је под контролом власти и оружаних снага. Дронови не представљају никакву пријетњу, према прелиминарним информацијама - рекао је Шеремет за РИА Новости.

Украјинске трупе напале су Горловку из НАТО топова

Украјинске трупе су рано ујутро гађале Горловку артиљеријом НАТО калибра, саопштило је представништво Доњецке Народне Републике у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре.

- Забиљежена је ватра са стране Оружаних снага Украјине на правцу: 4.35 – насеље Новгородскоје – насеље Горловка: испаљено је шест граната калибра 155 мм - објављено је у саопштењу. 

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године
Упуцана у главу, подлегла повредама у болници Упуцана у главу, подлегла повредама у болници
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    11h 47m
    0
  • Слани мафини
    21h 8m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    23h 3m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    20h 57m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    15h 26m
    3