Istočni front, 179. dan: Velika zastava Rusije podignuta u Hersonu

21.08.2022. 10:59
0
IZVOR: novosti.rs

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini ušla je u 179. dan.

Velika zastava Rusije podignuta u Hersonu

Javne organizacije Hersona podigle su zastavu Ruske Federacije veličine 4h6 metara na Hersonskoj TV kuli - najvišoj tački u gradu, javlja dopisnik RIA Novosti.

Akcija je, prema riječima njenih organizatora, tempirana da se poklopi sa Danom ruske zastave, dok je danas podignuti transparent najveća trobojka na oslobođenim teritorijama.

Donbas: Poslednje vijesti sa fronta

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da su ukrajinske trupe, pod pritiskom ruskih trupa, prinuđene da se povuku u području Blagodatnog (kod Nikolajeva) i Njujorka. Borbe se vode na teritoriji ova dva naselja. Dio Blagodatnog su već zauzele ruske snage.

Ukrajinska vojska rano jutros granatirala je Gorlovku iz artiljerijskog oruđa, zapadne proizvodnje, saopštili su u DNR.

Tokom noći ruska vojska je granatirala vojne ciljeve u Harkovu i Nikolajevu.

Pronađen mrtav šef Kirovogradskog odjeljenja SBU

U Ukrajini je pronađen mrtav šef Kirovogradskog odjeljenja SBU Aleksandar Nakonečni.

Njegovo tijelo sa ranom od vatrenog oružja i nagradnim pištoljem otkrila je njegova supruga prethodne noći, pišu lokalni mediji.

Prema preliminarnim podacima, Nakonečni je izvršio samoubistvo.

Na Krimu predvidjeli intenziviranje vojnih provokacija Kijeva uz odobrenje SAD

Sjedinjene Američke Države planiraju da legalizuju nagomilavanje provokacija ukrajinskih nacionalista na Krimu, izjavio je Georgij Muradov, stalni predstavnik Republike pri predsjedniku Rusije, zamjenik premijera krimske vlade.

Kijev planira da održi onlajn drugi međunarodni samit takozvane „Krimske platforme“ 23. avgusta. U njemu će učestvovati desetine zemalja i međunarodnih organizacija. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg potvrdio je svoje učešće.

- Vašington i Kijev računaju na stvaranje nove tačke eskalacije u ratu između NATO-a i Rusije. Upravo zbog toga generalni sekretar bloka Stoltenberg aktivno tjera svoje štićenike na sastanak tzv. platforme za deokupaciju Krima NATO bičem - rekao je Muradov za RIA Novosti.

Državna duma: Napad ukrajinskih bespilotnih letjelica na Krim „agonija kijevskog režima“

Deputat Državne dume iz regiona Krim Mihail Šeremet nazvao je napad ukrajinskih dronova na Krim „agonijom kijevskog režima“.

Ukrajinski dron koji je u subotu ujutro napao štab Crnomorske flote oborio je stub PVO, pao je na krov i zapalio se. Osim toga, sistem PVO je radio i na zapadnom Krimu. 

- Napad dronom na Krim je agonija kijevskog režima, imitacija aktivnosti i želja da se zapadni kustosi uvjere u svoju borbenu sposobnost. Situacija na poluostrvu je pod kontrolom vlasti i oružanih snaga. Dronovi ne predstavljaju nikakvu prijetnju, prema preliminarnim informacijama - rekao je Šeremet za RIA Novosti.

Ukrajinske trupe napale su Gorlovku iz NATO topova

Ukrajinske trupe su rano ujutro gađale Gorlovku artiljerijom NATO kalibra, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

- Zabilježena je vatra sa strane Oružanih snaga Ukrajine na pravcu: 4.35 – naselje Novgorodskoje – naselje Gorlovka: ispaljeno je šest granata kalibra 155 mm - objavljeno je u saopštenju. 

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine
Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    13h 58m
    0
  • Slani mafini
    23h 19m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    23h 8m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    17h 37m
    3
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    12h 7m
    0