Источни фронт, 403. дан: Руске јединице одбиле комбиновани напад украјинске артиљерије

02.04.2023. 18:29
0
ИЗВОР: in4s.net/Телеграм

У току је 403. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини.

Јужно од Доњецка руска војска је одбила комбиновани напад украјинских снага. Суд је игумана Кијевско-печерске лавре митрополита Павла ставио у кућни притвор на 60 дана.

Украјинске власти одлучиле су да насилно евакуишу дјецу из Славјанска, који се налази на територији Доњецке Народне Републике (ДНР) коју контролише Кијев, пренијела је агенција Укринформ.

Према његовим ријечима, градска војно-цивилна управа одлучила је да се дјеца која се налазе под старатељством принудно иселе. Истовремено, „старатељи треба што прије да напусте Доњецку област, а у случају одбијања биће лишени старатељских права, а дјеца присилно евакуисана“.

Како преноси Укринформ, у Славјанску се и даље налазе 23 породице које васпитавају сирочад или дјецу чији су родитељи лишени родитељског права.

Руске јединице одбиле су комбиновани напад украјинске артиљерије у правцу јужног Доњецка, рекао је Спутњику Александар Гордејев, шеф прес-центра групе Восток, пренио је Спутњик.

- У правцу јужног Доњецка изведен је комбиновани ракетни напад са два пројектила вишецевног ракетног система Хајмарс и три гранате Смерч. Посаде противваздушних ракетних система С-300 и Бук уништиле су све мете - рекао је он.

Посаде противваздушних ракетних система Оса-АКМ и Стријела-10 обориле су двије беспилотне летјелице Валкира и двије Фурије.

Поред тога, јединице групе Восток осујетиле су два покушаја непријатеља да изврши извиђање истурених положаја руских трупа, извиђачка група је уништена, око 20 милитаната је ликвидирано.

Хроника удара и међусобног гранатирања у зони НВО у ноћи између 1. и 2. априла 2023.

Руске трупе су радиле на циљевима у Карповичима , Черниговска област , као и Сидоровка, Белопоље, Стукаловка и Есмани у Сумској области.

У области Харкова руски војници су радили на идентификованим циљевима у Подилију, Удију, Бољшој Бурлуку и Ветерини.

У правцу Старобелског, Оружане снаге РФ су погодиле подручја концентрације непријатеља у Двуречној, Пешчаној, Новоселовском и Купјанску.

На правцу Бахмут (Артјомовски) руске јединице су радиле на положајима Оружаних снага Украјине у Бахмуту, Часовом Јару, Дружковки и Дилејевки.

У правцу Доњецка руске снаге су нанијеле ватрену штету непријатељу у Авдијевки, Сјеверном и западном предграђу Маринке.

Украјинске формације поново су пуцале на Доњецк.

У правцу Јужнодоњецка руско војно особље напало је непријатељске циљеве у Угледару, Болној Новоселки и Пречистовки.

Оружане снаге РФ су погодиле положаје украјинских формација у Олговском, Полтавки и Новоданиловки , Запорожја област.

У јужном сектору фронта, Оружане снаге РФ извеле су ударе на мјеста концентрације непријатељске људства и технике у Херсону, Тјагинки, Томарину и Приднепровску.

Оружане снаге Украјине су током ноћних сати гранатирале цивилну инфраструктуру у Новој Каховки, Каховки, Тавријску и Васиљевки .

Вjерници се окупљају у Кијевској лаври – литургију служи митрополит Онуфрије

Вjерници се окупљају на литургију у Кијевско-печерској лаври, канонске Украјинске православне цркве (УПЦ), саопштио је Савез православних новинара, преноси Спутњик.

Литургију ће служити поглавар УПЦ, митрополит кијевски и цијеле Украјине Онуфрије.

Јуче је саопштено да је суд у Кијеву игуману Кијевско-печерске лавре митрополиту Павлу одредио задржавање у виду кућног притвора уз коришћење електронске наруквице.

Како се прецизира у УПЦ, митрополит Павле је оптужен за изазивање међувјерске мржње због својих изјава против расколничке Православне цркве Украјине и Васељенске патријаршије.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици
Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    18h 29m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    13h 12m
    4
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    23h 44m
    0
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    15h 12m
    3
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    21h 30m
    0