Источни фронт, 464: Русија ове године формира двије нове армије и два војна округа

02.06.2023. 15:17
0
ИЗВОР: in4s.net

Специјална војна операција руске војске у Украјини, 464. дан.

Настављају се борбе на свим дијеловима фронта, а најжешће је тренутно у правцу Марјинке. Руска војска је јуче ликвидирала више од 50 украјинских војника који су пробали да нападну и упадну у руску Бјелгородску област.

У току снажна размена артиљеријске ватре

У току је снажна размјена артиљеријске ватре између руских и украјинских снага на сјеверу Доњецке Народне Републике, саопштио је старији официр руске артиљеријске батерије.

Он је рекао и да његова јединица у том правцу свакодневно изведе око 10 „излазака на терен“ са циљем да се сузбије ватра противника.

Додао је и да је циљ да се приближе на удаљеност од три километра од противника како би гађања постала прецизнија и ефиканија.

Русија ове године формира двије нове армије и два војна округа

У Оружаним снагама Русије ове године ће бити формиране двије армије, армијски корпус, нова војна поморска област, пет дивизија, 26 бригада и два војна округа, саопштио је замјеник начелника Генералштаба руске војске, генерал-пуковник Евгеније Бурдински.

- У 2023. години потребно је благовремено обезбиједити организациону и кадровску подршку за формирање комбиноване и ваздушне армије, армијског корпуса, Азовског поморског округа, пет дивизија и 26 бригада, као и формирање Московског и Лењинградског војног округа - наводи Бурдински у чланку за часопис „Војни комесаријати Русије“, преноси Спутњик.

Русија поручила Америци: У нуклеарном рату имамо двије опције – или да побиједимо, или да не изгубимо

Сједињене Америчке Државе дуги низ година уништавају међународни систем осигуравања безбједности у свијету у циљу стицања једностраних предности, изјавио је посланик Државне думе Русије Олег Морозов за Спутњик.

Он се осврнуо на посљедњу одлуку Вашингтона који је саопштио да САД од 1. јуна престају да предају информације Русији о статусу и локацији свог стратешког наоружања које потпада под Споразум о смањењу стратешког офанзивног наоружања (СТАРТ).

- Не остављају нам избора. Ако не желе да сачувају заједнички штит, треба оштрити мач. Хиперсонично оружје, нуклеарни мотори, прецизност и беспрјекорност – то су компоненте нашег мача. Имамо само двије опције ако почне нуклеарни рат: да побиједимо или да не изгубимо. Американци треба то добро да утуве у главу - рекао је Морозов.

 

Члан Међународног комитета Савета федерације Русије Сергеј Цеков слаже се да ће се одлука Вашингтона негативно одразити на глобалну безбједност.

- То је лоше за глобалну безбједност, за Америку, Русију, Европу - оцијенио је Цеков, истакавши да је Русија увијек поштовала све договоре, а да су их кршили Американци.

Став Москве остаје непромјењен

Руска амбасада у Вашингтону саопштила је да је Москва узела у обзир контрамјере које су САД најавиле у контексту СТАРТ-а.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    21h 50m
    0
  • Крађа у Палама
    20h 8m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    16h 35m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    19h 23m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    12h 44m
    0