Источно Сарајево: Почео полицијски час, улице пусте (ФОТО)

17.04.2020. 17:56
1
ИЗВОР: СРНА

Грађани Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе поштују мјере забране кретања ради спречавања ширења вируса корона у Републици Српској, која је данас на снагу ступила од 15.00 часова и трајаће до сутра у 5.00 часова.

На градским улицама нема пјешака ни возила, осим полицијских која контролишу поштовање закључака Републичког штаба за ванредне ситуације.

Од данас у 15.00 часова до сутра у 5.00, те од сутра у 15.00 часова до понедјељка, 20. априла, у 5.00 часова забрањено је кретање ради спречавања ширења вируса корона у Републици Српској.

Из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу саопштено је да се забрана не односи на здравствене раднике који су на задатку, лица којима је неодложно потребна здравствена помоћ, припаднике Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске који су на задатку, друге припаднике агенција за спровођење закона и организација које врше јавна овлашћења, који су на задатку, те лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада.

Забрана се не односи ни на лица којима МУП Републике Српске изда дозволу за кретање, нити на домаће и стране превознике који врше превоз ствари у друмском саобраћају уз предочавање доказа о вршењу превоза /потврда о потреби кретања, потврда о ангажовању возача, међународни товарни лист-ЦМР, отпремница, путни налог.

  • Слика
  • Слика
  • Слика

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Bojan 18.04.2020. 15:59
    Sto bar ove ulice ne operu
Повезане вијести
Одигране четири представе, сутра затварање фестивала у Источном Сарајеву Одигране четири представе, сутра затварање фестивала у Источном Сарајеву
Промовисан роман "Пиши, добри мој Нектарије" Маријане Петронић Промовисан роман "Пиши, добри мој Нектарије" Маријане Петронић
Једномјесечни притвор мушкарцу због мучења пса Једномјесечни притвор мушкарцу због мучења пса
Најчитаније
  • Изгорио аутомобил у Источном Сарајеву (ФОТО)
    14h 42m
    0
  • Сјећање на доктора и планинара Јова Елчића (ФОТО)
    6h 31m
    1
  • Једномјесечни притвор мушкарцу због мучења пса
    14h 55m
    7
  • Кнез Милош - ослободилац и аутократа
    19h 8m
    0
  • Ухапшен мушкарац, заплијењено више од килограм дроге
    17h 3m
    0