Istočno Sarajevo: Počeo policijski čas, ulice puste (FOTO)

17.04.2020. 17:56
1
IZVOR: SRNA

Građani Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže poštuju mjere zabrane kretanja radi sprečavanja širenja virusa korona u Republici Srpskoj, koja je danas na snagu stupila od 15.00 časova i trajaće do sutra u 5.00 časova.

Na gradskim ulicama nema pješaka ni vozila, osim policijskih koja kontrolišu poštovanje zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije.

Od danas u 15.00 časova do sutra u 5.00, te od sutra u 15.00 časova do ponedjeljka, 20. aprila, u 5.00 časova zabranjeno je kretanje radi sprečavanja širenja virusa korona u Republici Srpskoj.

Iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću saopšteno je da se zabrana ne odnosi na zdravstvene radnike koji su na zadatku, lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske koji su na zadatku, druge pripadnike agencija za sprovođenje zakona i organizacija koje vrše javna ovlašćenja, koji su na zadatku, te lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada.

Zabrana se ne odnosi ni na lica kojima MUP Republike Srpske izda dozvolu za kretanje, niti na domaće i strane prevoznike koji vrše prevoz stvari u drumskom saobraćaju uz predočavanje dokaza o vršenju prevoza /potvrda o potrebi kretanja, potvrda o angažovanju vozača, međunarodni tovarni list-CMR, otpremnica, putni nalog.

  • Slika
  • Slika
  • Slika

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Bojan 18.04.2020. 15:59
    Sto bar ove ulice ne operu
Povezane vijesti
Odigrane četiri predstave, sutra zatvaranje festivala u Istočnom Sarajevu Odigrane četiri predstave, sutra zatvaranje festivala u Istočnom Sarajevu
Promovisan roman "Piši, dobri moj Nektarije" Marijane Petronić Promovisan roman "Piši, dobri moj Nektarije" Marijane Petronić
Jednomjesečni pritvor muškarcu zbog mučenja psa Jednomjesečni pritvor muškarcu zbog mučenja psa
Najčitanije
  • Izgorio automobil u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    17h 32m
    0
  • Sjećanje na doktora i planinara Jova Elčića (FOTO)
    9h 21m
    2
  • Jednomjesečni pritvor muškarcu zbog mučenja psa
    17h 45m
    7
  • Knez Miloš - oslobodilac i autokrata
    21h 58m
    0
  • Uhapšen muškarac, zaplijenjeno više od kilogram droge
    19h 53m
    0