Источно Сарајево: Предузете све мјере заштите од вируса корона

31.03.2020. 14:12
0
ИЗВОР: Срна

У Дому за стара лица у Источном Сарајеву предузете су све мјере како би 140 штићеника и 45 запослених били заштићени од вируса корона, рекао је "Срни" директор ове установе Миљан Сладоје.
Сладоје је истакао да су на вријеме набављене заштитне маске, рукавице и заштитна опрема, што ће бити довољно за наредна два мјесеца, те додао да је до сада три пута извршена дезинфекција свих просторија.

Он је рекао да се набавка хране одвија према уобичајеној процедури од добављача и да ништа не недостаје. Осим тога, наводи Сладоје, обезбијеђена је и одређена количина залиха за више од мјесец дана.

- Једини начин на који вирус може доспјети у Дом је преко радника. Због тога сам са свима разговарао да бисмо предузели мјере предострожности. Да би се што мање кретали и имали што мање додира са људима изван Дома продужио сам рад у смјенама у трајању од 24 часа - каже Сладоје.

Он је нагласио да је због превентивних разлога до даљег обустављен пријем нових лица у Дом, иако постоје захтјеви.

Сладоје је подсјетио да су због појаве сезонског грипа и вируса корона у Европи посјете у Дому биле забрањене још 10. фебруара, а да су због озбиљности ситуације 10. марта "тотално закључали капије" кроз које селективно пуштају само оне кад им нешто треба.

Он наводи да у Болницу "Србија" у пратњи њиховог медицинског особља одвезу само хитне случајеве и оне који по одређеној процедури морају отићи на преглед или имати неки медицински захват.

Штићеници Дома су у почетку тешко прихватили забрану кретања изван установе, јер су навикли да оду до продавнице, да прошетају. Сладоје кажу да су временом, кроз медије, увидјели о каквој опасности је ријеч.

- Иако су схватили озбиљност ситуације, није им лако и осјети се нека нервоза. Они редовно прате дешавања и посебно их је обрадовала најновија одлука да два пута седмично могу изаћи и обавити неке потребе - нагласио је Сладоје.

Коментари 0
Повезане вијести
Потресан опроштај ватрогасаца од младог колеге који је погинуо у удесу Потресан опроштај ватрогасаца од младог колеге који је погинуо у удесу
У Источном Сарајеву рођено пет беба У Источном Сарајеву рођено пет беба
Бол родитеља убијеног дјечака Горана Бозала не јењава деценијама Бол родитеља убијеног дјечака Горана Бозала не јењава деценијама
Најчитаније
 • ''Вукови" са Пала купили аутомобил Драги Рупару
  19h 32m
  4
 • Традиционално дружење Илиџанаца (ФОТО)
  19h 22m
  2
 • Хеликоптер активан на терену, избачено 25 тона воде, отежани услови за гашање ватре
  19h 37m
  0
 • Заштитите своје љубимце од топлотног удара
  23h 35m
  5
 • Напици који ће освјежити љето
  25m
  0