Историјска бронза засијала Олимпијским сјајем

14.12.2019. 11:17
0
ИЗВОР: sportdc.net

Џудиста Црвене звезде и репрезентативац Србије, Немања Мајдов, исписао је данас нову страницу историје пошто је на завршном Мастерсу у Ћингдау освојио бронзану медаљу, прву икада на завршном Мастерсу.

У конкуренцији 35 најбољих џудиста у категорији до 90 килограма, Немања Мајдов је успио да стигне до бронзе која му је широм отворила врата Олимпијских игара у Токију идуће године.

Почистио је Немања своју линију жријеба, Монгологац, Алтанбагана Гантулга је пао у ''златном поену'' на вазари, потом је Швајацарац, Сирил Гросклаус поражен ипоном, а домаћи такмичар, Кента Нагасава, такође је поражен на вазари. У полуфиналу је Немању сачекао натурализовани Шпанац, Николоз Шерезадишвили, те је он вазаријем однио побједу и послао Немању у репесаж.

Тамо је нашег џудисту чекао изузетно тежак задатак. Сјајни Таџикистанац, Комронсок Устопиријон је пружио велики отопор, али је послије више од двије минуте борбе у златном поену направио трећи схидо и Немања је стигао до историјске бронзе, али и визе за Олимпијске игре.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Мајдов и Врачар са Србијом освојили бронзу на Европском првенству Мајдов и Врачар са Србијом освојили бронзу на Европском првенству
Ново велико признање за Немању Мајдова Ново велико признање за Немању Мајдова
„Фамосу“ пехар за најуспјешнији клуб сениорског првенства Републике Српске „Фамосу“ пехар за најуспјешнији клуб сениорског првенства Републике Српске
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    17h 58m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    18h 42m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    22h 47m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    22h 51m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    8h 18m
    0