Istorijska bronza zasijala Olimpijskim sjajem

14.12.2019. 11:17
0
IZVOR: sportdc.net

Džudista Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, Nemanja Majdov, ispisao je danas novu stranicu istorije pošto je na završnom Mastersu u Ćingdau osvojio bronzanu medalju, prvu ikada na završnom Mastersu.

U konkurenciji 35 najboljih džudista u kategoriji do 90 kilograma, Nemanja Majdov je uspio da stigne do bronze koja mu je širom otvorila vrata Olimpijskih igara u Tokiju iduće godine.

Počistio je Nemanja svoju liniju žrijeba, Mongologac, Altanbagana Gantulga je pao u ''zlatnom poenu'' na vazari, potom je Švajacarac, Siril Grosklaus poražen iponom, a domaći takmičar, Kenta Nagasava, takođe je poražen na vazari. U polufinalu je Nemanju sačekao naturalizovani Španac, Nikoloz Šerezadišvili, te je on vazarijem odnio pobjedu i poslao Nemanju u repesaž.

Tamo je našeg džudistu čekao izuzetno težak zadatak. Sjajni Tadžikistanac, Komronsok Ustopirijon je pružio veliki otopor, ali je poslije više od dvije minute borbe u zlatnom poenu napravio treći shido i Nemanja je stigao do istorijske bronze, ali i vize za Olimpijske igre.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Majdov i Vračar sa Srbijom osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu Majdov i Vračar sa Srbijom osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu
Novo veliko priznanje za Nemanju Majdova Novo veliko priznanje za Nemanju Majdova
„Famosu“ pehar za najuspješniji klub seniorskog prvenstva Republike Srpske „Famosu“ pehar za najuspješniji klub seniorskog prvenstva Republike Srpske
Najčitanije
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    22h 41m
    0
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    15h 9m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    20h 42m
    2
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    21h 34m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    21h 39m
    0