Istorijska bronza zasijala Olimpijskim sjajem

14.12.2019. 11:17
0
IZVOR: sportdc.net

Džudista Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, Nemanja Majdov, ispisao je danas novu stranicu istorije pošto je na završnom Mastersu u Ćingdau osvojio bronzanu medalju, prvu ikada na završnom Mastersu.

U konkurenciji 35 najboljih džudista u kategoriji do 90 kilograma, Nemanja Majdov je uspio da stigne do bronze koja mu je širom otvorila vrata Olimpijskih igara u Tokiju iduće godine.

Počistio je Nemanja svoju liniju žrijeba, Mongologac, Altanbagana Gantulga je pao u ''zlatnom poenu'' na vazari, potom je Švajacarac, Siril Grosklaus poražen iponom, a domaći takmičar, Kenta Nagasava, takođe je poražen na vazari. U polufinalu je Nemanju sačekao naturalizovani Španac, Nikoloz Šerezadišvili, te je on vazarijem odnio pobjedu i poslao Nemanju u repesaž.

Tamo je našeg džudistu čekao izuzetno težak zadatak. Sjajni Tadžikistanac, Komronsok Ustopirijon je pružio veliki otopor, ali je poslije više od dvije minute borbe u zlatnom poenu napravio treći shido i Nemanja je stigao do istorijske bronze, ali i vize za Olimpijske igre.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Džudisti osvjetlali obraz na Igrama BRIKS-a: Medalje za Srpsku poseban osjećaj Džudisti osvjetlali obraz na Igrama BRIKS-a: Medalje za Srpsku poseban osjećaj
Nemanja Majdov se sprema za svoje druge Olimpijske igre: Rasterećen idem u Pariz Nemanja Majdov se sprema za svoje druge Olimpijske igre: Rasterećen idem u Pariz
Nemanja Majdov ide na Olimpijske igre Nemanja Majdov ide na Olimpijske igre
Najčitanije
 • Ovo je policajac koji je ubijen u Loznici
  19h 6m
  5
 • Ušao u lift u subotu, a izašao u ponedjeljak
  11h 10m
  0
 • Ranjeni policajac otkrio detalje krvavog pira Albanca
  8h 40m
  1
 • Od morbila preminuo mladić u Sarajevu
  16h 29m
  0
 • Prekid električne energije u Palama
  20h 17m
  0