Из брчанске болнице пацијента отпустили у ранама и тешком стању (ВИДЕО)

14.11.2021. 20:05
0
ИЗВОР: РТВ БН

Шездесетседмогодишњи Млађо Ђокић, након 11 дана лијечења, у ранама и веома тешком здравственом стању, отпуштен је из брчанске болнице, каже за БН ТВ његов син Горан Ђокић из Брчког.

Шокиран је односом љекара и тражи од надлежних у брчанској болници да покрену дисциплински поступак против медицинских радника који, како тврди, нису пружили адекватну помоћ његовом оцу, чиме су угрозили живот тог пацијента.

Млађо Ђокић, срчани болесник са тешким оштећењем кичме, примљен је у болницу у Брчком 29. октобра жалећи се на повраћање и дијареју.

Његов син, Горан Ђокић, тврди да није имао увид у ток лијечења, те да су га након пар дана шокирале вијести од других пацијената из болнице.

Слика

Фото: РТВ БН

- А то је да му је лијева рука отечена, да су му се појавиле огромне ране на леђима од лежања тзв. декубитис, јер му нико није био при помоћи. У понедјељак се састајемо са тим истим доктором, питамо га о његовом стању. Износимо му те чињенице, јер то су озбиљне ствари, његова реакција је била да он о томе не зна ништа, да није обавијештен. Доктор није обавијештен, па то је недопустива неодговорност - огорчен је син пацијента Млађе Ђокића.

На сопствени захтјев, након 11 дана болничког лијечења, одвео је оца на кућну његу.

На упит новинара "БН" телевизије огласио се и менаџмет Јавне здравствене установе „Здравствени центар Брчко“ штурим саопштењем:

- Обавјештавамо Вас да тренутно не можемо дати више информација у вези лијечења наведеног пацијента осим информације да ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ Брчко дистрикт БиХ проводи одређене активности у складу са важећим прописима - навели су из Болнице.

Породица Ђокић је затражила да хитно реагује Влада Брчко дистрикта.

Видео: РТВ БН

Поражавајуће је да упркос буџету Владе Брчко дистрикта од 239 милиона КМ, дешавају се овакви пропусти, тако да Брчаци морају да траже љекраску помоћ у другим здравственим центрима. 

Ђокић наводи да је сву документацију о лијечењу његовог оца предао здравственој инспекцији.

Поручио је да ако надлежне инспекцијске службе не одреагују, да ће бити принуђен да покрене приватну тужбу против надлежних у брчанској болници.

Коментари 0
Повезане вијести
Епилог истраге породичног насиља: Беба враћена мајци Епилог истраге породичног насиља: Беба враћена мајци
Носио пушку у центру града, па ухапшен Носио пушку у центру града, па ухапшен
Троје Кинеза ухапшено због отмице мушкарца Троје Кинеза ухапшено због отмице мушкарца
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    18h 0m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    16h 2m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    15h 0m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 55m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    14h 3m
    1