Iz brčanske bolnice pacijenta otpustili u ranama i teškom stanju (VIDEO)

14.11.2021. 20:05
0
IZVOR: RTV BN

Šezdesetsedmogodišnji Mlađo Đokić, nakon 11 dana liječenja, u ranama i veoma teškom zdravstvenom stanju, otpušten je iz brčanske bolnice, kaže za BN TV njegov sin Goran Đokić iz Brčkog.

Šokiran je odnosom ljekara i traži od nadležnih u brčanskoj bolnici da pokrenu disciplinski postupak protiv medicinskih radnika koji, kako tvrdi, nisu pružili adekvatnu pomoć njegovom ocu, čime su ugrozili život tog pacijenta.

Mlađo Đokić, srčani bolesnik sa teškim oštećenjem kičme, primljen je u bolnicu u Brčkom 29. oktobra žaleći se na povraćanje i dijareju.

Njegov sin, Goran Đokić, tvrdi da nije imao uvid u tok liječenja, te da su ga nakon par dana šokirale vijesti od drugih pacijenata iz bolnice.

Slika

Foto: RTV BN

- A to je da mu je lijeva ruka otečena, da su mu se pojavile ogromne rane na leđima od ležanja tzv. dekubitis, jer mu niko nije bio pri pomoći. U ponedjeljak se sastajemo sa tim istim doktorom, pitamo ga o njegovom stanju. Iznosimo mu te činjenice, jer to su ozbiljne stvari, njegova reakcija je bila da on o tome ne zna ništa, da nije obaviješten. Doktor nije obaviješten, pa to je nedopustiva neodgovornost - ogorčen je sin pacijenta Mlađe Đokića.

Na sopstveni zahtjev, nakon 11 dana bolničkog liječenja, odveo je oca na kućnu njegu.

Na upit novinara "BN" televizije oglasio se i menadžmet Javne zdravstvene ustanove „Zdravstveni centar Brčko“ šturim saopštenjem:

- Obavještavamo Vas da trenutno ne možemo dati više informacija u vezi liječenja navedenog pacijenta osim informacije da JZU „Zdravstveni centar Brčko“ Brčko distrikt BiH provodi određene aktivnosti u skladu sa važećim propisima - naveli su iz Bolnice.

Porodica Đokić je zatražila da hitno reaguje Vlada Brčko distrikta.

Video: RTV BN

Poražavajuće je da uprkos budžetu Vlade Brčko distrikta od 239 miliona KM, dešavaju se ovakvi propusti, tako da Brčaci moraju da traže ljekrasku pomoć u drugim zdravstvenim centrima. 

Đokić navodi da je svu dokumentaciju o liječenju njegovog oca predao zdravstvenoj inspekciji.

Poručio je da ako nadležne inspekcijske službe ne odreaguju, da će biti prinuđen da pokrene privatnu tužbu protiv nadležnih u brčanskoj bolnici.

Komentari 0
Povezane vijesti
Epilog istrage porodičnog nasilja: Beba vraćena majci Epilog istrage porodičnog nasilja: Beba vraćena majci
Nosio pušku u centru grada, pa uhapšen Nosio pušku u centru grada, pa uhapšen
Troje Kineza uhapšeno zbog otmice muškarca Troje Kineza uhapšeno zbog otmice muškarca
Najčitanije
  • Crkva Uspenja Presvete Bogorodice na Palama (FOTO)
    5h 57m
    0
  • U utorak sahrana svih žrtava katastrofalnih poplava u Donjoj Jablanici i selu Zlate
    17h 16m
    0
  • Dijete palo sa četvrtog sprata zgrade
    18h 28m
    0
  • Besplatnom mamografskom pregledu odazvalo se pedesetak žena
    23h 21m
    0
  • Na današnji dan 1784. hirotonisan Sveti Petar Cetinjski
    18h 42m
    0