Изетбеговић провоцира: “Ништа у БиХ није српско осим назива Република Српска”

25.11.2019. 11:28
0
ИЗВОР: N1

Бакир Изетбеговић, предсједник Странке демократске акције, рекао је данас за N1 да је ”сваки педаљ Босне и Херцеговине заједнички” и да ”ништа није српско осим назива Република Српска”.

– А не знам хоће ли и то остати ако господин Додик настави са својим изјавама. Честитам овај велики дан, рођендан Босне и Херцеговине. Босна и Херцеговина иде у правом смјеру, ове седмице смо направили један битан корак, ова земља је сваким даном све јача. Постоји хиљаду година и постојаће још хиљаду – увјерен сам – рекао је Изетбеговић данас.

Потом је коментарисао договор о Програму реформи БиХ.

– Не бих хтио никога да сабијам у угао, ми смо позвани у децембру прошле године да поднесемо први АНП и на бази њега је урађен овај материјал. Тим документом је деблокиран НАТО пут БиХ који је дуго био у застоју, деблокирана имплементација реформе одбране, деблокиран процес рада Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, формирања нове структуре власти. То је један добар документ. Захваљујем се господину Додику што је урадио такву ствар – нагласио је он.

Подсјећамо, Додик је у разговору за Раша Тудеј рекао да Срби не виде Босну и Херцеговину као своју државу, што је основни проблем, те да “Република Српска остаје посвећена својој аутономији и да жели да има најбоље могуће односе са Србијом”.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    15h 20m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    14h 15m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    9h 3m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    10h 9m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    18h 37m
    0