Јабуке у служби љепоте

06.03.2020. 15:32
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Лице можете његовати јабукама и то на једноставан начин. Третман овим воћем је врло дјелотворан, јер штити организам од слободних радикала, одговорних за старење коже.

Јабуке садрже и пектин који смирује и омекшава кожу, али и малеинску киселину која дјелује као пилинг. Штите и капиларе јер поспјешују микроциркулацију.

Маска за лице

За нормалан тип коже самељите око 1,5 кг јабука са кором у машини за мљевење меса, а затим их оставите да стоје на собној температури осам сати. Помоћу газе правите облоге од јабука и нанесите на претходно добро очишћено лице да дјелују 20 минута. Послије скидања облога, лице оперите прво млаком, а затим хладном водом.

За заштиту суве коже помијешајте једно жуманце са три кашичице наренданих јабука. Мјешавину ставите на влажно лице да дјелује 30 минута, а затим исперите млаком водом. Након третмана суви дјелови лица биће мекани и довољно влажни, а кожа на цијелом лицу затегнута.

Маска за опоравак и дубинску његу косе

У блендеру самељите двије јабуке без коре. Помијешајте их с двије кашике јабуковог сирћета, чајном кашиком лимуновог сока и кашиком кукурузног брашна. Темељно промијешајте све састојке. Утрљајте смјесу у суву неопрану косу и оставите на њој око 30 минута. Исперите топлом водом и оперите косу шампоном. Маска је корисна због воћних киселина и витамина због којих је јабука ионако чест састојак бројних шампона, а својства јабуковог сирћета ни не треба посебно наглашавати.

Маска за бржи раст косе

У блендеру самељите једну јабуку без коже и коштица те додајте три капи етеричног уља рузмарина. Нанесите на косу, оставите на њој око 20 минута те добро исперите. Ова је маска корисна јер јабука садржи витамин Б2 који је одговоран за процесе раста у организму. Рузмарин такође стимулише раст ваше косе, а такође хидрира власиште и јача фоликуле.

Коментари 0
Повезане вијести
Воћари Српске очајни, jабуке само за прераду Воћари Српске очајни, jабуке само за прераду
Оставио пола тоне јабука на тргу уз поруку "послужите се" Оставио пола тоне јабука на тргу уз поруку "послужите се"
Освјежите косу послије сунца и плаже Освјежите косу послије сунца и плаже
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    1h 47m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    21h 56m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 1m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    31m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    16h 44m
    0