Јак земљотрес погодио Херцеговину, осјетио се и у Источном Сарајеву

14.03.2024. 08:09
1
ИЗВОР: srna.rs

Јак земљотрес погодио је рано јутрос Херцеговину, са епицентром 23 километра сјевероисточно од Билеће.

Земљотрес јачине 5,3 степена по Рихтеру догодио се у 4.06 часова, објавио је Европско-медитерански сеизмолошки центар /ЕМСЦ/.

Потрес је, како су навели, био на дубини од 10 километара.

Након првог јачег замљотреса, услиједила је и серија потреса слабијих интезитета, који су пробудили становнике Херцеговине.

Нема људских жртава ни материјалне штете

Људских жртава и материјалне штете није било у земљотресу који је рано јутрос погодио Црну Гору, а осјетио се и у Херцеговини, рекао је Срни директор Јавне установе "Екологија и безбједност" из Требиња Стеван Бекан.

Снажан земљотрес осјетио се рано јутрос и Херцеговини. Епицентар је био 23 километра сјевероисточно од Билеће.

Земљотрес јачине 5,3 степена по Рихтеру догодио се у 4.06 часова, објавио је Европско-медитерански сеизмолошки центар /ЕМСЦ/.

Потрес је, како су навели, био на дубини од 10 километара.

Тло и даље не мирује

Тло у Црној Гори и даље не мирује, јер је након јаког земљотреса од 5,4 степена по Рихтеру, услиједило неколико слабијих.

Сектор за сеизмологију Завода за хидрометеорологију и сеизмологију Црне Горе регистровао је земљотрес са епицентром на 5 километара југозападно од Карођа, 30 километара од Никшића уз границу са БиХ.

Према подацима Европског медитеранског сеизмилошког центра /ЕМСЦ/, услиједио је низ нових, у 4.30 часова на истој локацији забиљежен је потрес од 3,1 степена, у 5.38 часова магнитуда је била 2,5, а у 6.05 часова три степена по Рихтеру.

ЕМСЦ наводи да је земљотрес регистрован 75 километара сјеверозападно од Подгорице, 32 километра км од Никшића, а грађани јављају да се осјетио и у градовима на сјеверу земље.

Први потрес се осјетио и у БиХ у Билећи, Мостару, Сарајеву, Зеници, а хрватски медији наводе да су га осјетили и становници на југу земље.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Www 14.03.2024. 08:33
    A mi i dalje ostajemo zavidni,zlobni,bez empatije za drugog,drugacijeg,a u sekundi nas vec moze nestati,razmislite malo o porodici,rodjacima,prijateljima,poznanicima,komsijama,lijepa rijec i osmijeh je besplatan
Повезане вијести
Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало" Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало"
Тло не мирује: Нови земљотрес у региону! Тло не мирује: Нови земљотрес у региону!
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    8h 38m
    8
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    23h 39m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    23h 22m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    11h 9m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    8h 52m
    0