Јасна Лазаревић Гавриловић реизабрана за предсједника Предсједништва Општинске борачке организације Пале

29.06.2023. 10:52
31
ИЗВОР: katera.news

Изборна скупштина Општинске борачке организације Пале за мандатни период 2023-2027. одржана је јуче у Палама.

Јасна Лазаревић Гавриловић реизабрана је за предсједника Предсједништва ове организације, док је за предсједника Скупштине, између три кандидата, већином гласова изабран Момир Ћирић.

- Претходно је на скупштинама осам мјесних борачких организација изабрано укупно 29 делегата, од којих њих 26 су јуче изабрали ново руководство, органе и радна тијела – рекли су из Општинске борачке организације Пале, те додали да ће у будућности ће Општински одбор Равногорског покрета отаџбине Српске из Пала имати једног делегата у Скупштини Општинске борачке организације Пале.

Слика

На скупштини су, између осталих одлука, усвојени и Основни циљеви рада у наредном мандату, а из Општинске борачке организације Пале истичи да ће приоритет у ради организације бити угрожени борци и припадници борачких категорија.

Послије сједнице уприличен је парастос за погинуле и преминуле борце Војске Републике Српске и дружење уз ручак.

Трећим Сабором бораца завршена је овогодишња манифестација „Сјећање на јуни 1992. године“.

Коментари 31
  • Generic placeholder image
    Милош 01.07.2023. 22:21
    А ви сви што паламудите овдје и вријеђате представнике БО Пале, што се ви нисте кандидовали или појављивали на тим сједницама да уђете у БО, већ сад кад је све прошло дошли анонимно да кењате по коментарима? Јесте опасни нема шта, прави борци.
  • Generic placeholder image
    Питање за Жику? 30.06.2023. 14:33
    Није одговор јасан.
    Уствари уопште нисам добио одговор на постављено питање, него неке друге коментаре.
    Искрено, нисам ни очекивао да ћу га добити.
    Заборавите, немам намјеру полемисати.
  • Generic placeholder image
    Molim Vas objasnite 30.06.2023. 09:34
    "осим за предсједника организације, јер по Статуту то мора бити борац прве категорије."

    Znaci da ste u prethodnom periodu prekrsili odredbe statuta, jer je na mjestu predsjednika bila osoba koja nema dana ratnog staza, a kamo li prvu kategoriju?

    Lijepo vi to postujete, nema sta, svaka cast.
  • Generic placeholder image
    Piva,Kruna,Alfa 30.06.2023. 09:03
    Status borca je problem u tome sto se vecina boraca nije SNASLA ili nista nije JAMILA.A sudbinu im odredju oni koji nisu bili u ratu a imaju plate po pet,sest hiljda KM,a samo se svadjaju i zaduzuje!! Nikakve razlike nema izmedju pozicije i opozicije.I jednim i drugim plate dobre i sve svoje zaposlili od bebe do dede... QSL?
  • Generic placeholder image
    Радосав Живковић Жика 30.06.2023. 07:59
    Жикин одговор
    Није битан мој став о нечијем чланству већ шта пише у Статуту.
    Право на чланство у БО има сваки борац, или припадник борачких категорија (ко има рјешење о категоризациј издато од Републике Српске), и који потпише приступницу.

    И сваки члан БО је равноправан приликом бирања, осим за предсједника организације, јер по Статуту то мора бити борац прве категорије.

    У БО Пале су избори прво проведени у 8 мјесних организација, и са сваке одржане скупштине постоје фотографије учесника. Изабрано је 29 делегата за општинску скупштину (Пале 6, Мокро-Брезовице 5, Коран 4, Обилићево 3, Душаново 3, Станица 3, Подграб-Прача 2, Јасик 2 и Бели вукови 1). Ови делегати су изабрали предсједника и све остале органе. Све је објављено на нашој Фб страници.

    Надам се да је одговор јасан.
  • Generic placeholder image
    Питање за Жику 30.06.2023. 07:39
    Прије свега , да кажем да немам ништа против изабраног руководства БО Пала, а нити оног прошлог. Такође, хоћу да кажем да је велика срамота да судбина бораца ВРС зависи од локалних управа и локалних БО. То треба да је питање које се рјешава на нивоу Републике Српске.
    Питање за Жику:
    С обзиром да је предсједник Предсједништва БО имала право (или услов) на то мјесто ко члан породице погинулог борца, интересује ме Ваш лични став да ли и ја ( или било ко) који сам имао радну обавезу у току ОО рата, а отац ми је био борац ВРС (не битно или је битно да ли је погинуо) имам право да будем не функционер него члан Борачке организације ?
  • Generic placeholder image
    Piva,Kruna,Alfa 30.06.2023. 06:31
    Kaki su oni srbi kad' ne daju po 5,00 KM po mjesecu ucesca u ratu!?A ti borci u ratu su bili glavna tema,danas niko gori od njih nema!! Kaki su oni srbi?citirao sam jednog politicara iz 2001 kad kaze sto se ne predaju,djavola su oni srbi...nastavak citata ,znam ja savrseno dobro,bio je ....... u S........i !!
  • Generic placeholder image
    Radoslave 29.06.2023. 20:37
    Znaš li koliko nas je umrlo boraca u prošloj godini, trebao bi imati podatak... i ako nas ima da smo ranjeni a ne primamo invalidninu. Ja sam učesnik na nesretnoj Žepi i ranjen u nogu i glavu i zahvaljujući pok.Panduru, ostali smo živi. Nikad niko iz BO nije me ni upito, šta je i kako je bilo, nasramotu... pusti se Andruća, i ne gnjavi nas više sa njim..
  • Generic placeholder image
    Анонимно 29.06.2023. 20:25
    Koja ofiraza boraca smijesni ste
  • Generic placeholder image
    Prave nas budalama 29.06.2023. 20:24
    Pa od koga su starjesine dobile pare za Grcku, nisu ih ubrali na grani, sve je to uzeto od naroda? Sto te pare nisu dali nekom ugrozenom borcu?
  • Generic placeholder image
    Radoslave 29.06.2023. 19:51
    Pusti oraznu priču i polemiku, ali ništa nisi uradio za ove dvije i po godine. Imaš li spisak boraca, znaš li koje kojem pripadao bataljonu, ko su bili komandiri četa, nasramotu dva k-danta bataljona su poginula, i da o njima pišeš, ti se prepucavaš po društvenim mrežama, je li to zadatak boračke...
  • Generic placeholder image
    Радосав Живковић Жика 29.06.2023. 19:04
    Сада је јасно, коментаре пише једна те иста особа која се поломи да на друштвеним мрежама мене прикаже у најгорем свијетлу. На Фејсбуку се потписује као "Миодраг Андрић" (измишљено име).

    Кренуо је са нама у промјене у БО Пале 2021. и када је схватио да неће остварити лични интерес (читај плата у БО) напустио је организацију и почео освету.

    Нисам поменуо никакав суд, али пошто знаш понешто из времена када си био са нама сада то вртиш као покварену плочу.

    Ниси био цензурисан, већ блокиран зато што си био непристојан и скрнавио нам страницу.

    То за плате, такође, вртиш у круг. Највише пара је потрошено на плате двоје запослених у БО Пале, који раде више од 15 година.

    Слагао си како смо пут у Грчку платили парама БО Пале. Лако провјерљиво код Организације старјешина ВРС.

    Молим те упознај ме са борцима које спомињеш, али мора да вас буде више од прстију на руци. Жив и здрав био, и немој да те поједе злоба.
  • Generic placeholder image
    Radomir 29.06.2023. 18:38
    Gdje su borci Ja na ovim slikama vidim da je sala prazna Tri covjeka znam sa polozaja ne znam kako si njih prejebo da dodju
  • Generic placeholder image
    Re Živkoviću 29.06.2023. 18:32
    Niko ne raspaljuje po tebi, koji si ti faktor, osim što si propali političar, a sva tvoja filozofija je da ne bi u boračku došao Radomir Kojić. Poštovao ti njega ili ne on je bio komandant, to mu ne možeš ni uzeti ni pobrisati gumicom. Sramota je koliko parastosa, a nema komadanata. Obavio sam i ja razgovor sa dva komandanta, i nijedan neće da doće zbog tebe, jer si u boračku unio politiku, i gos. Živkoviću napravio si takve odnose u boračkoj, sa su bilu bolji kod predhodnika...
  • Generic placeholder image
    Од 1 до 5 29.06.2023. 18:31
    Да вам одговорим одмах на све ставке: Борци вас не желе!

    Све вријеме представљате себе као жртве, причате како нећете одустати, како ћете истрајати. О чему причате? Три године ништа нисте урадили - резултати 0. Највише сте пара потрошили на своје личне доходке, то стоји у извјештају који сте ви објавили. Цензуристали сте и угушили сваки објективан став бораца. Не желимо вас и не сматрамо вас представницима, одлазите.
  • Generic placeholder image
    Crni Radosave 29.06.2023. 18:26
    O kojem sudu i zakonu pricas Zivkovicu? Pa ti si prvi NEZAKONITO usao u prostorije BO Pale. Kad ce taj sud koji toliko pominjes da se pozabavi tvojim slucajem???
  • Generic placeholder image
    Радосав Живковић Жика 29.06.2023. 17:47
    Е тако, распали(те) по мени. Редом.
    1. Ако ми докажете да је Јасна неког борца назвала дезертером биће покренут поступак пред Судом части.
    2.Ово је најважније, читати пажљиво. Јасна није предсједник БО Пале, већ је то од јуче Момир Ћирић, борац прве категорије, то је услов по статуту. Јасна је предсједник Предсједништва (које чини 10 чланова), а ту дужност може вршити било који члан БО. Чланови породица погинулих бораца су пуноправни чланови БО као и сви демобилисани борци. Могу да бирају и да буду бирани у БО.
    3.Да, постоје различита Борачка удружења у РС, у Палама је најбројније БО. Јасна је члан БО и надам се да неће дозволити да је увредама отјерате. Другог начина немате.
    4.Херој нисам, борац јесам. Нећете ми згадити ово што радим, и требаће вам још мнооого труда да наудите БО Пале.
    5.И да хоћу тешко да могу бити гори од помињаног.

    Молим вас, удрите по мени, трулости, чим год...
  • Generic placeholder image
    Objektivno 29.06.2023. 17:18
    Zivkovicu, umjesto sto prozivas ovdje i prosipas demagogiju, reci ti nama kako je moguce da neko bez dana ratnog staza, predvodi borce u borackoj?
    Sam si se zapetljao u svoje zavrzlame.
  • Generic placeholder image
    Patriota 29.06.2023. 17:11
    Gospodine Zivkovicu, molm vas, odgovorite jasno i glasno, kako doticna gospodja ( kojoj zelim sve najbolje u zivotu) moze da bude izabrana za predsjednika boracke, a da nema dana ratnog staza, prije bilo kojeg borca sa punim ratnim stazom?
    Covjece dragi, zasto branis nesto neodbranjivo i mijesas babe i zabe.
  • Generic placeholder image
    Molba Kateri 29.06.2023. 16:55
    Ja Vas molim da zastitite borce istinske borce koji su trunuli u rovu od prvog do posljednje dana rata od Radosava Zivkovica i njemu slicnih. Hvala.
  • Generic placeholder image
    Joj Živkoviću 29.06.2023. 16:49
    Pusti tu priču zluradi, pakosni, zavidni... nemoj ti da porediš ljude u odnosu na sebe. Ne braniš ti Jasnu, ni borce, nego svoju trulu politiku. Jak si mi ti borac i heroj, kao i taj tvoj komandant. Šta ti kaže Radomir Kojić, jesi li njega pitao za mišljenje?
    Kao što i sad pozivaš na cenzuru, tako i u boračkoj ne dozviljavaš borcima da iskažu svoje mišljenje.
    Ta ista Jasna bez dana rata borce nazova dezerterima. To nije uvreda? Vas treba zabraniti gori ste od Parađine!!!
  • Generic placeholder image
    Радосав Живковић Жика 29.06.2023. 16:27
    Страшно и јадно, ништа вам није свето. Данас сам разговарао са једним команданатом који каже...Слушам злураде и пакосне коментаре, у шта су се људи претворили.
    Немате храбрости било гдје да се потпишете именом и презименом, већ сипате отров и уједате анонимно, сакривени иза надимака и тастатура. Али добро, пси лају каравани пролазе.
    Ако сте игдје имали шансу да покажете да можете, знате, да вас људи цијене и поштују, изаберу,.. то је могло у БО Пале. И ове године као и прије двије године. Али нисте имали храбрости, тако да ћете морати сачекати 2027. У ствари, ако се окупите предложићу да организујемо ванредне изборе. Проблем је што ћете морати да се појавите пред борцима, сумњам да смијете.
    Пишем ово због Јасне, није заслужила да буде оволико повређивана. Надам се да неће читати овај јад и чемер.
    Катера, имате услове кориштења који забрањују увреде и дискриминацију. Молим вас да заштитите жену која је кћерка погинулог борца ВРС.
  • Generic placeholder image
    Posteno govoreci 29.06.2023. 14:42
    Ljudi moji, prosto i jednostavno, zar je toliki problem izabrati borca prve kategorije da bude predsjednik?
    Hocemo li docekati da jednom da " PRAVI" i istinski i posteni borac bude na celu?
    Zasto se pravi uvijek neka matematika bez potrebe?
  • Generic placeholder image
    Re Krle 29.06.2023. 13:49
    Eto, vi ste izašli fol na glasanje, i vas su borci izabrali, ma nebenavi. Isto radite i isto trošite ko i Parađina. Napravili ste od parastosa parodiju...ne znam ni koliko udruženja ima što kao polažu vijence. Taj novac dajte borcima što su na birou. Koliko ste zaposlili boraca, imate li registar boraca, nemate ništa... vi ste jedna interesna grupa i ništa više. Imate li i jednog komadanta u svojim redovima...
  • Generic placeholder image
    Jahorina Ski 29.06.2023. 13:39
    E Krle, zaigrali ste se politike. Nije trebao niko da se kandiduje ni da se prijavljuje vec da se izabere iz redova boraca. U ovom slucaju nisu birali borci sigurno. Na ovim slikama ih ne vidim.
  • Generic placeholder image
    Krle 29.06.2023. 13:30
    Soko ptico koje tebi branio da se kandiduješ za bilo koju funkciju u BO Pale, pa lijepo na glasanje na skupštini ako prođeš eto te na čelu. Ovako kukanje što tebe nema neće ti ništa dobro donijeti. Zluradost ti se očituje iz komentara.
  • Generic placeholder image
    Re Neven 29.06.2023. 13:29
    Ima nas još što koji smo dali očeve i braću u ratu, nije njen otac sam branio otadžbinu. Gdje su živi borci, nisu mogli ni jednog naći da predstavlja boračku populaciju. Gospođa ima udruženje porodica poginulih, pa nek se tamo angažuje agilno i posvećeno, niko joj ne brani.
  • Generic placeholder image
    Neven 29.06.2023. 13:25
    Tačno je da u ratu nije Jasna učestvovala, ali jeste joj otac koji je u istom i poginuo. Znači ona je dijete poginulog borca VRS-e. A koliko je žena -djevojaka učestvovalo u VRS je minimalan broj, uglavnom medicinski kadar i one sa puškom u ruci. Prema tome primjedba ne stoji za pomenutu gospođu, koja je vrlo agilna i posvećena dužnosti u BO Pale. Samo zlonamjernici i pakosnici mogu da zavide ovoj izuzetno sposobnoj mladoj ženi.
  • Generic placeholder image
    roMi 29.06.2023. 13:25
    Kakva joj je ovo tetovaza na ruci, je li je radila dok je sluzila vojsku u JNA?
  • Generic placeholder image
    Soko 29.06.2023. 13:01
    E, jadna majko ko predstavlja borce. Sve je ovo po nalogu gos. Živkovića. Gdje su komandiri, komandanti, pa mi nismo bili alaša, nego ustrojena vojska. I otkuda ponovo Jasna, kada nije bila učesnik rata.....tuga golema.
  • Generic placeholder image
    Не резумијем 29.06.2023. 12:12
    По којем основу је она изабрана и ре-изабрана, јер у рату била није? Брука и срамота шта се ради са борачком популацијом.
Повезане вијести
Конференција за новинаре након Изборне скупштине у 15.00 часова Конференција за новинаре након Изборне скупштине у 15.00 часова
У току Изборна скупштина Српске демократске странке у Бањалуци У току Изборна скупштина Српске демократске странке у Бањалуци
Божовић: Са јаким играчким кадром и јаким Управним одбором улазимо у Прву лигу Божовић: Са јаким играчким кадром и јаким Управним одбором улазимо у Прву лигу
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    21h 29m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    17h 26m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    23h 33m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    20h 47m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    19h 45m
    0