Јелена Мршић званично преузела функцију секретара Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа (ФОТО)

22.06.2023. 15:47
1
ИЗВОР: katera.news

У просторијама општине Источна Илиџа синоћ је одржана редовна сједница Скупштине Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа. Чланови Скупштине једногласно су усвојили шест тачака дневног реда, те се уједно и опростили од дугогодишњег секретара ове организације Ранка Скакавца.

На сједници су, осим чланова Скупштине, били присутни и директори основних школа са подручја општине Источна Илиџа, представници Градске организације Црвеног крста Источно Сарајево, те истакнути волонтери, а био је и уприличен и свечани ручак поводом одласка Ранка Скакавца у пензију.

Слика

Скакавац је искористио прилику и поздравио се са свим члановима Скупштине, те се захвалио на успјешној сарадњи. Мјесто Скакавца званично је преузела Јелена Мршић, а Скакавац је истакао да Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа остаје у добрим и сигурним рукама.

Јелена Мршић за портал „Катера“ истиче да је велика част бити дио ове организације, али и велика одговорност преузети функцију од Ранка Скакавца.

- Сви знају за Ранка и повезују га са Општинском организацијом Црвеног крста Источна Илиџа, а заиста је радио феноменалан посао свих ових година. Надам се да ћу оправдати повјерење које ми је указано и наставити једнако добар посао – рекла је она.

Како објашњава, посљедњих мјесец дана се, уз Ранкову помоћ, „уходава“.

- Иако сам дјеловала волонтерски у Црвеном крсту, ситуација је другачија како сам преузела функцију. Доста је папирологије, извјештаја које треба да прегледам и да „похватам“ како шта функционише. Изузетно сам организована, тако да волим да располажем свим потребним информацијама и да имам систем по којем радим. Окружена сам добром екипом, мислим да је то заиста важно за постизање успјеха – признаје Мршићева, те додаје да су екипу појачала још два члана Мирослав Скакавац и Милован Братић.

Слика

Истиче да ће Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа наставити истим интезитетом, испуњавајући све програмске активности.

- Настављамо истим интезитеом и, надам се, са истим успјехом на свим пољима, као и до сада. Наравно, наставићемо све до сада остварене сарадње, посебно са Центром за социјални рад, детаљно ћу да прегледам све извјештаје, како би сви становници ове општина, којима је потребна помоћ, исту овдје и добили. Заиста ћу се посветити свим активностима, како би организација наставила да испуњава своју сврху – поручила је она.

Јелена Мршић рођена је 21. марта 1984. године у Сарајеву. Основну школу завршила је у Војковићима, а потом средњу школу као физиотерапеутски техничар.  Диплому професора географије добила је на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, а раднао искуства стекла је обављањем разних послова.  

Осим у Агенцији за статистику, радила је као вођа тима у Централној изборној комисији и као професор географије у Средњошколском центру Источна Илиџа“.

Након полагања стручног и државног испита, радила је у Агенцији за превенцију корупције и координацију борбе против корупције чиме је стекла и додатно знање о административно-техничким пословима и начину канцеларијског пословања унутар једне организације. 

Јелена Мршић је дијете палог борца Војске Републике Српске који се часно борио за свој народ, а чије име Војковићи данас поносно носе у називу једне од својих улица - Улица Ристе Анђића. 

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Brana 22.06.2023. 21:41
    Sasrećom Jeco
Повезане вијести
Скупштина Џудо савеза Српске без кворума Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
У Српској 3.115 регистрованих планинара У Српској 3.115 регистрованих планинара
Скупштина града Београда није конституисана, Београђани иду на нове изборе Скупштина града Београда није конституисана, Београђани иду на нове изборе
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    15h 49m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    17h 4m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    22h 55m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    21h 22m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    23h 14m
    0