Jelena Mršić zvanično preuzela funkciju sekretara Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža (FOTO)

22.06.2023. 15:47
1
IZVOR: katera.news

U prostorijama opštine Istočna Ilidža sinoć je održana redovna sjednica Skupštine Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža. Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili šest tačaka dnevnog reda, te se ujedno i oprostili od dugogodišnjeg sekretara ove organizacije Ranka Skakavca.

Na sjednici su, osim članova Skupštine, bili prisutni i direktori osnovnih škola sa područja opštine Istočna Ilidža, predstavnici Gradske organizacije Crvenog krsta Istočno Sarajevo, te istaknuti volonteri, a bio je i upriličen i svečani ručak povodom odlaska Ranka Skakavca u penziju.

Slika

Skakavac je iskoristio priliku i pozdravio se sa svim članovima Skupštine, te se zahvalio na uspješnoj saradnji. Mjesto Skakavca zvanično je preuzela Jelena Mršić, a Skakavac je istakao da Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža ostaje u dobrim i sigurnim rukama.

Jelena Mršić za portal „Katera“ ističe da je velika čast biti dio ove organizacije, ali i velika odgovornost preuzeti funkciju od Ranka Skakavca.

- Svi znaju za Ranka i povezuju ga sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Istočna Ilidža, a zaista je radio fenomenalan posao svih ovih godina. Nadam se da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazano i nastaviti jednako dobar posao – rekla je ona.

Kako objašnjava, posljednjih mjesec dana se, uz Rankovu pomoć, „uhodava“.

- Iako sam djelovala volonterski u Crvenom krstu, situacija je drugačija kako sam preuzela funkciju. Dosta je papirologije, izvještaja koje treba da pregledam i da „pohvatam“ kako šta funkcioniše. Izuzetno sam organizovana, tako da volim da raspolažem svim potrebnim informacijama i da imam sistem po kojem radim. Okružena sam dobrom ekipom, mislim da je to zaista važno za postizanje uspjeha – priznaje Mršićeva, te dodaje da su ekipu pojačala još dva člana Miroslav Skakavac i Milovan Bratić.

Slika

Ističe da će Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža nastaviti istim intezitetom, ispunjavajući sve programske aktivnosti.

- Nastavljamo istim inteziteom i, nadam se, sa istim uspjehom na svim poljima, kao i do sada. Naravno, nastavićemo sve do sada ostvarene saradnje, posebno sa Centrom za socijalni rad, detaljno ću da pregledam sve izvještaje, kako bi svi stanovnici ove opština, kojima je potrebna pomoć, istu ovdje i dobili. Zaista ću se posvetiti svim aktivnostima, kako bi organizacija nastavila da ispunjava svoju svrhu – poručila je ona.

Jelena Mršić rođena je 21. marta 1984. godine u Sarajevu. Osnovnu školu završila je u Vojkovićima, a potom srednju školu kao fizioterapeutski tehničar.  Diplomu profesora geografije dobila je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a radnao iskustva stekla je obavljanjem raznih poslova.  

Osim u Agenciji za statistiku, radila je kao vođa tima u Centralnoj izbornoj komisiji i kao profesor geografije u Srednjoškolskom centru Istočna Ilidža“.

Nakon polaganja stručnog i državnog ispita, radila je u Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije čime je stekla i dodatno znanje o administrativno-tehničkim poslovima i načinu kancelarijskog poslovanja unutar jedne organizacije. 

Jelena Mršić je dijete palog borca Vojske Republike Srpske koji se časno borio za svoj narod, a čije ime Vojkovići danas ponosno nose u nazivu jedne od svojih ulica - Ulica Riste Anđića. 

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Brana 22.06.2023. 21:41
    Sasrećom Jeco
Povezane vijesti
Podijeljeno 195 paketa za socijalno ugrožene stanovnike Istočne Ilidže Podijeljeno 195 paketa za socijalno ugrožene stanovnike Istočne Ilidže
Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
U Srpskoj 3.115 registrovanih planinara U Srpskoj 3.115 registrovanih planinara
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    14h 31m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    13h 47m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    11h 3m
    4
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    9h 25m
    0
  • Danas Markovdan
    18h 13m
    0