"Ј&Ј" престаје са продајом беби пудера на бази талка у САД

23.05.2020. 11:01
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Компанија "Џонсон и Џонсон" (Ј&Ј) саопштила је да престаје да продаје беби пудер на бази талка у Сједињеним Државама и Канади, наводећи да је то дио свеобухватне ревизије њихових производа и стратегије, до које је дошло због пандемије вируса корона.

Против компаније је подигнуто више од 16.000 тужби потрошача који тврде су добили рак због коришћења Џонсонових производа на бази талка, укључујујући и беби пудер.

Већину тужби тек треба да размотри окружни суд у Њу Џерсију.

У тужбама се наводи да су производи компаније који садрже талк контаминирани азбестом, који је познати карциноген. "Џонсон и Џонсон" тврди да су производи компаније потпуно безбједни, преноси Глас Америке.

У априлу, судија у Њу Џерсију донио је одлуку да хиљаде подносилаца тужбе који тврде да производи "Џонсон и Џонсон" изазивају рак могу да изнесу своје случајеве, али је лимитирано свједочење стручњака на тим суђењима.

"Џонсон и Џонсон" тврди да у тестовима које је спровела сама компанија није пронађен азбест у беби пудеру, након што су тестови које је обавила америчка Управа за храну и лијекове (ФДА) открили азбест у траговима.

Због теста ФДА, компанија је повукла једну серију беби пудера у октобру.

-Потражња за Џонсон беби пудером на бази талка у Северној Америци је опала у великој мјери због промијењених навика потрошача, као и дезинформација о безбједности производа и константној паљби реклама које позивају на тужбе против компаније- саопштио је "Ј&Ј".

Корпорација наводи да ће наставити да продаје беби пудер на бази кукурзног скроба у Сјеверној Америци, а да ће производе и на бази талка и кукурузног скроба продавати на другим тржиштима у свијету.

Коментари 0
Повезане вијести
САД објасниле вето у СБ УН САД објасниле вето у СБ УН
Париз изражава жаљење због одбацивања резолуције Париз изражава жаљење због одбацивања резолуције
Суд одбио да дисквалификује Трампа са избора 2024. године Суд одбио да дисквалификује Трампа са избора 2024. године
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    10h 4m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    12h 23m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    12h 50m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    15h 30m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    8h 11m
    0