Још непознаница ко је убијени мигрант у Билећи

30.10.2019. 19:09
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Још није познат идентитет мигранта страдалог када је опалила пушка у нагуравању Билећанина Милорада Чомића с десеточланом мигрантском групом, која је недавно провалила у кућу комшије коју је Чомић чувао у селу Тодорићи.

Ово је званично потврдио тужилац Окружног тужилаштва у Требињу Жарко Милић, који је радио на овом случају и који тврди да се без ДНК анализе или отисака прстију не може утврдити идентитет жртве.

- Ми јесмо приликом обдукције леша узели узорке крви ради ДНК анализе, али она није рађена, јер је у питању непознато лице. Том приликом смо узели и отисак папиларних линија, односно отиске прстију, што такође без сумње на неки идентитет немамо са чиме поредити - каже Милић.

Постоје, каже, и фотографије с обдукције, према којим је видљиво да је дио пројектила који је жртву погодио у око поприлично разорио и његову физиономију, па га је врло тешко препознати на основу фотографије коју, како каже, нико није ни достављао Тужилаштву.

- И отиске и узорак крви смо доставили МУП-у РС у Бањалуку, гдје се, уколико се појави неко од сродника или било ко други ко га жели идентификовати, могу узети и упоредити са ДНК сродника, а у његовој би земљи требало да буде и база података папиларних отисака - објашњава Милић.

Он није желио коментарисати неке новинске написе о томе да је Садет ефендија Билалић, главни имам Меџлиса Исламске заједнице Гацка и Билеће, врло брзо након мигрантове смрти добио његов идентитет, јер му се наводно јавио брат, а до ефендије је стигла и лична карта са сликом жртве.

- Ми не знамо ни поријекло жртве, да ли је Мароканац или из неке друге земље, јер можемо баратати само голим чињеницама, а то су да је жртва млађа особа, што је утврђено по боји косе, тену и зубима - додаје Милић.

Коментари 0
Повезане вијести
У четвртак из Билеће пут Острога креће 350 поклоника У четвртак из Билеће пут Острога креће 350 поклоника
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    8h 51m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    8h 7m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    5h 23m
    3
  • Данас Марковдан
    12h 33m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    3h 45m
    0