Još nepoznanica ko je ubijeni migrant u Bileći

30.10.2019. 19:09
0
IZVOR: nezavisne.com

Još nije poznat identitet migranta stradalog kada je opalila puška u naguravanju Bilećanina Milorada Čomića s desetočlanom migrantskom grupom, koja je nedavno provalila u kuću komšije koju je Čomić čuvao u selu Todorići.

Ovo je zvanično potvrdio tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju Žarko Milić, koji je radio na ovom slučaju i koji tvrdi da se bez DNK analize ili otisaka prstiju ne može utvrditi identitet žrtve.

- Mi jesmo prilikom obdukcije leša uzeli uzorke krvi radi DNK analize, ali ona nije rađena, jer je u pitanju nepoznato lice. Tom prilikom smo uzeli i otisak papilarnih linija, odnosno otiske prstiju, što takođe bez sumnje na neki identitet nemamo sa čime porediti - kaže Milić.

Postoje, kaže, i fotografije s obdukcije, prema kojim je vidljivo da je dio projektila koji je žrtvu pogodio u oko poprilično razorio i njegovu fizionomiju, pa ga je vrlo teško prepoznati na osnovu fotografije koju, kako kaže, niko nije ni dostavljao Tužilaštvu.

- I otiske i uzorak krvi smo dostavili MUP-u RS u Banjaluku, gdje se, ukoliko se pojavi neko od srodnika ili bilo ko drugi ko ga želi identifikovati, mogu uzeti i uporediti sa DNK srodnika, a u njegovoj bi zemlji trebalo da bude i baza podataka papilarnih otisaka - objašnjava Milić.

On nije želio komentarisati neke novinske napise o tome da je Sadet efendija Bilalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gacka i Bileće, vrlo brzo nakon migrantove smrti dobio njegov identitet, jer mu se navodno javio brat, a do efendije je stigla i lična karta sa slikom žrtve.

- Mi ne znamo ni porijeklo žrtve, da li je Marokanac ili iz neke druge zemlje, jer možemo baratati samo golim činjenicama, a to su da je žrtva mlađa osoba, što je utvrđeno po boji kose, tenu i zubima - dodaje Milić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Maloljetnica osumnjičena za saučesništvo izašla iz pritvora Maloljetnica osumnjičena za saučesništvo izašla iz pritvora
Miljevina: Muž ubio suprugu, pa sebe Miljevina: Muž ubio suprugu, pa sebe
U četvrtak iz Bileće put Ostroga kreće 350 poklonika U četvrtak iz Bileće put Ostroga kreće 350 poklonika
Najčitanije
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    9h 35m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    9h 41m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    9h 39m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    8h 30m
    0
  • Zatvorena likovna kolonija mladih talenata
    22h 57m
    0