Како је стара "лада" из Краљева стигла до САД и зашто кошта 16.000 долара

05.02.2024. 19:37
0
ИЗВОР: glassrpske.com/srpskainfo.com

Трагом сензације да се на улицама Чикага појавила "лада" у возном стању са краљевачким таблицама, сазнаје се да је у питању она коју посједује Руди Пешовић, успјешан привредник из Горњег Милановца,

Он је јавности познат и као аутомобилиста, а који живи у Чикагу већ неколико деценија.

- Кад сам на огласима видeо које цене достижу необични аутомобили, решио сам да покушам да нешто од тога, шта могу да нађем у Србији, пласирам на америчко тржиште - каже Пешовић за Курир.

Ауто је у одличном стању, иако је 1991. годиште, прешао је око 45.000 километара, а осим на огласима може да се види и на улицама "српског града" у Илиноису.

- Тренутно ми је у посети мој син Лука, који "ладу" возика по граду. Где год се појави изазива невероватну пажњу. Не могу да проценим који су разлози за то, да ли зато што је ауто толико стар или што је руске производње. Интересената има, али још немам купца – рекао је он.

Пешовић каже да ауто није дошао "од Краљева преко Сибира до Беринговог мореуза, ту га пребацио локални скелеџија, и онда лагано преко Аљаске, Јукона, Британске Колумбије...", како пише у шаљивом коментару на Инстаграму,

- "Ладу" смо спаковали у транспортни контејнер, како иначе превозимо робу преко океана. Ако буде још интересовања, наставићу да пласирам овакве аутомобиле на територији САД – наводи.

Иначе, у Србији се овакав модел може купити често и за мање од 1.000 евра, а на огласу у Чикагу стоји цијена од 16.000 долара.

Што се историјата овог модела тиче, "лада рива" конструисана је 1979, а годину дана касније почела је серијска производња. Био је један од најјефтинијих аутомобила у бившем Совјетском Савезу, а касније и у Русији, а данас је најпопуларнији половни аутомобил на простору највеће земље свијета.

Фотографија "ладе" се нашла на Инстаграм страници “геокутак”, и брзо одушевила све љубитеље “Ладе”.

Како поменута страница није била упозната с тим о ком се граду у Америци тачно ради, људи који су уживо имали прилике да виде аутомобил из 90- тих година прошлог вијека објаснили су да се ради о Чикагу, а да се аутомобил налази поред кафеа “Београд”, пише Блиц.

– Не знам који је град у питању, али ово је дефинитивно побједа дана – написано је на страници у опису фотографије.

Како се може видјети на слици, међу модерним и луксузним аутомобилима на улици се нашла и паркирана “Лада” прљаво бијеле боје са све регистарском ознаком Србије, тачније Краљева.

Коментари 0
Повезане вијести
Киша метеора најјача у овом вијеку десиће се на Ђурђевдан Киша метеора најјача у овом вијеку десиће се на Ђурђевдан
Положила возачки из 961. покушаја (ВИДЕО) Положила возачки из 961. покушаја (ВИДЕО)
Сунце умире за пет милијарди година Сунце умире за пет милијарди година
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    20h 8m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 52m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    13h 37m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    10h 36m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    10h 42m
    0