Како очистити организам од тешке хране

12.01.2024. 09:02
1
ИЗВОР: Курир

Пијте топлу воду са лимуном

Дан започните топлом водом и лимуном. Лимунаду без заслађивача пијте у току дана умјесто воде. Тако ћете хидрирати организам и дати шансу бобрезима и јетри да се детоксикују.

Прије сваког јела пијте млак, биљни чај како би вам цријева правилно функционисала. Чај од коморача је одличан избор, јер спрјечава надимање, затвор, гасове, жгаравицу, па чак и иритацију цријева.

Дајте предност биљној храни

Нема потребе да гладујете након празника како бисте изгубили убачене калорије. Веома је важно да сваки дан једете разноврсну храну која обухвата воће, поврће и биљне протеине. Обавезно једите супице од поврћа и то у великим количинама.

Интервал гладовања 8/16

Овај познати интервал гладовања је једноставан начин да добијете предност и ријешите се вишка килограма. Посљедњи оброк поједите најкасније у 19 часова, а затим 16 сати не смијете да поједете ништа. То значи да сљедећи оброк треба да вам буде у 11 часова, а да прије тога не једете ништа. Смијете да попијете кафу, чај, лимунаду и то је то. Овај систем гладовања је научно доказано користан, јер сагоријева масти, обнавља пробавни систем и тд….

Физичка активност

Физичка активност било које врсте, је корисна. Шетајте, возите бицикл, санкајте се, идите на тренинг, радите гимнастику… Било који вид вјежбања ће вам побољшати расположење и поправити здравље!

Сауна и купка

Висока температура уклања токсине знојем, што је важно за детоксикацију и губитак тежине.

Једите мудро

Избјегавајте претрпавање храном. Једноставно једите када сте гладни и једите по мало. Пратите оно правило које каже да престанете да једете онај моменат када осјетите да сте 80% сити.

Храна може да излијечи, али исто тако може и да убије човјека, ако се не води рачуна шта се једе, како се једе и са киме се једе!

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mladen 13.01.2024. 06:37
    Ju naaopako , pa kako ovo dicna nauka o nutricionizmu nije ranije otkrila pa da i moja baba ide u saunu, jede avokado za dorucak, primjenjuje autofagiju - kukavica, sta ce , rodila 6 djece za vrjeme i nakon 2 sv rata, radila u kuci , polju itd.
    Pa valjda post najbolje ocisti organizam a posnu hranu svako moze priustiti-a ta autofagija sto je propagiraju vodi u drugu vrstu robovanja stomaku- gladuj pa se ozderi.Elem, navali narode posti duhovno i tjelesno i ne brini.
Повезане вијести
Зелени смути је идеалан прољећни детокс Зелени смути је идеалан прољећни детокс
Ојачајте имунитет у прелазном периоду Ојачајте имунитет у прелазном периоду
Шта је здравије - уље или свињска маст? Шта је здравије - уље или свињска маст?
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    15h 23m
    0
  • Крађа у Палама
    13h 41m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    10h 8m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    12h 56m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    6h 17m
    0