Kako očistiti organizam od teške hrane

12.01.2024. 09:02
1
IZVOR: Kurir

Pijte toplu vodu sa limunom

Dan započnite toplom vodom i limunom. Limunadu bez zaslađivača pijte u toku dana umjesto vode. Tako ćete hidrirati organizam i dati šansu bobrezima i jetri da se detoksikuju.

Prije svakog jela pijte mlak, biljni čaj kako bi vam crijeva pravilno funkcionisala. Čaj od komorača je odličan izbor, jer sprječava nadimanje, zatvor, gasove, žgaravicu, pa čak i iritaciju crijeva.

Dajte prednost biljnoj hrani

Nema potrebe da gladujete nakon praznika kako biste izgubili ubačene kalorije. Veoma je važno da svaki dan jedete raznovrsnu hranu koja obuhvata voće, povrće i biljne proteine. Obavezno jedite supice od povrća i to u velikim količinama.

Interval gladovanja 8/16

Ovaj poznati interval gladovanja je jednostavan način da dobijete prednost i riješite se viška kilograma. Posljednji obrok pojedite najkasnije u 19 časova, a zatim 16 sati ne smijete da pojedete ništa. To znači da sljedeći obrok treba da vam bude u 11 časova, a da prije toga ne jedete ništa. Smijete da popijete kafu, čaj, limunadu i to je to. Ovaj sistem gladovanja je naučno dokazano koristan, jer sagorijeva masti, obnavlja probavni sistem i td….

Fizička aktivnost

Fizička aktivnost bilo koje vrste, je korisna. Šetajte, vozite bicikl, sankajte se, idite na trening, radite gimnastiku… Bilo koji vid vježbanja će vam poboljšati raspoloženje i popraviti zdravlje!

Sauna i kupka

Visoka temperatura uklanja toksine znojem, što je važno za detoksikaciju i gubitak težine.

Jedite mudro

Izbjegavajte pretrpavanje hranom. Jednostavno jedite kada ste gladni i jedite po malo. Pratite ono pravilo koje kaže da prestanete da jedete onaj momenat kada osjetite da ste 80% siti.

Hrana može da izliječi, ali isto tako može i da ubije čovjeka, ako se ne vodi računa šta se jede, kako se jede i sa kime se jede!

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Mladen 13.01.2024. 06:37
    Ju naaopako , pa kako ovo dicna nauka o nutricionizmu nije ranije otkrila pa da i moja baba ide u saunu, jede avokado za dorucak, primjenjuje autofagiju - kukavica, sta ce , rodila 6 djece za vrjeme i nakon 2 sv rata, radila u kuci , polju itd.
    Pa valjda post najbolje ocisti organizam a posnu hranu svako moze priustiti-a ta autofagija sto je propagiraju vodi u drugu vrstu robovanja stomaku- gladuj pa se ozderi.Elem, navali narode posti duhovno i tjelesno i ne brini.
Povezane vijesti
Zeleni smuti je idealan proljećni detoks Zeleni smuti je idealan proljećni detoks
Ojačajte imunitet u prelaznom periodu Ojačajte imunitet u prelaznom periodu
Šta je zdravije - ulje ili svinjska mast? Šta je zdravije - ulje ili svinjska mast?
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    23h 8m
    10
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    14h 3m
    0
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    12h 52m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    23h 14m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    15h 29m
    0