Како се правилно чува брашно

29.01.2024. 18:36
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Савјетује се да брашно увијек чувате на тамном и сувом мјесту, у херметички затвореној посуди.

Ако га заштитите од свјетлости, ваздуха и влаге, може дуже остати свјеже. Ако купујете већу количину брашна, вриједи сипати мало у посебну посуду.

Поента је да често отварање погоршава његову издржљивост. Било би добро да имате једну посуду за складиштење веће количине брашна, а други за редовну употребу. Наравно, прије него што преспете брашно, увјерите се да је посуда сува и чиста.

Постоји једна ствар коју би требало да урадите да бисте се заштитили од мољаца, а то је да одмах након куповине брашно ставите у замрзивач на два дана. Звучи чудно, али на овај начин ћемо убити сва јаја црва која су се можда нашла у њему. Нису сви свјесни, али их често доносимо у производима из продавнице. Ниска температура ће их убити.

Неки људи препоручују чување брашна у замрзивачу или фрижидеру. Такође, добра је идеја да брашно држите у вакуумском паковању. У њега можете ставити и ловоров лист. Неће промијенити укус или мирис, али ће одбити штеточине.

Чување брашна у папирним или платненим кесама није добра идеја. Ризик од напада штеточина или брзог пропадања је већи. Ни папир ни тканина не штите од влаге, што може довести до грудвања брашна. Вакуумска посуда или обична тегла са навојним затварачем је много бољи избор, преноси Brba.me.

Коментари 0
Повезане вијести
Посна брза чорба Посна брза чорба
Посне суве паприке пуњене кромпиром Посне суве паприке пуњене кромпиром
Посна тортиља са туњевином Посна тортиља са туњевином
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 57m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    5h 21m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    3h 36m
    10
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    20h 5m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    5h 15m
    0