Како се троши новац за смјештај миграната у БиХ

24.01.2021. 20:30
0
ИЗВОР: BN TV

Новац за управљање мигрантском кризом долази у БиХ али тим новцем, као ни кризом, не управљају институције БиХ, већ међународне организације које нико у БиХ не контролише.

Према званичним подацима,достављеним Министарству безбједности у Савјету министара БиХ, Европска комисија од 2018. до данас за мигранте је дала 89 милиона евра. Међутим ни један евро од тих 89 милиона није уплаћен преко буџета у БиХ.

Све су чешће приче да се новац за мигрантску крузу злоупотребљава, што потврђује и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, али истиче да адреса за питања о тим наводним злоупотребама није Савјет министара. Новац за миграције не троши се преко институција БиХ нити ми имао увод у начин трошења, тврди Тегелтија.

До адекватних информација о новцу намјењеном за мигрантску кризу не могу доћи ни парламентарци.Тврде да добијају, како кажу, полуинформације, али они од одговоности не амнестирају Савјет министара БиХ.

У БиХ је сваки дан све више илегалних миграната с обзиром да ,очито несметано прелазе БХ границу, али тешко излазе из БиХ, јер је Хрватска,односно Европска унија, за њих своје границе затворила. Доласком прољећа очекује се и повећан прилив миграната који преко БиХ желе у Европску унију.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто
Колико је данас тешко стећи нормалне услове за живот Колико је данас тешко стећи нормалне услове за живот
Снијег поново забијелио БиХ Снијег поново забијелио БиХ
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    5h 33m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    5h 15m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    22h 43m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    19h 50m
    0
  • Оперисан Срђан Ђоковић
    22h 48m
    0