Kako se troši novac za smještaj migranata u BiH

24.01.2021. 20:30
0
IZVOR: BN TV

Novac za upravljanje migrantskom krizom dolazi u BiH ali tim novcem, kao ni krizom, ne upravljaju institucije BiH, već međunarodne organizacije koje niko u BiH ne kontroliše.

Prema zvaničnim podacima,dostavljenim Ministarstvu bezbjednosti u Savjetu ministara BiH, Evropska komisija od 2018. do danas za migrante je dala 89 miliona evra. Međutim ni jedan evro od tih 89 miliona nije uplaćen preko budžeta u BiH.

Sve su češće priče da se novac za migrantsku kruzu zloupotrebljava, što potvrđuje i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ali ističe da adresa za pitanja o tim navodnim zloupotrebama nije Savjet ministara. Novac za migracije ne troši se preko institucija BiH niti mi imao uvod u način trošenja, tvrdi Tegeltija.

Do adekvatnih informacija o novcu namjenjenom za migrantsku krizu ne mogu doći ni parlamentarci.Tvrde da dobijaju, kako kažu, poluinformacije, ali oni od odgovonosti ne amnestiraju Savjet ministara BiH.

U BiH je svaki dan sve više ilegalnih migranata s obzirom da ,očito nesmetano prelaze BH granicu, ali teško izlaze iz BiH, jer je Hrvatska,odnosno Evropska unija, za njih svoje granice zatvorila. Dolaskom proljeća očekuje se i povećan priliv migranata koji preko BiH žele u Evropsku uniju.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Raste broj prijavljenih slučajeva nasilja na internetu Raste broj prijavljenih slučajeva nasilja na internetu
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    9h 16m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    9h 23m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    6h 5m
    0
  • Kod Trnova uhapšeno lice zbog krivolova
    9h 32m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    6h 48m
    0