Караџић Јовичевић: Жал што мало чланова породица погинулих долази на ,,Мали Зејтинлик”

18.06.2020. 15:31
1
ИЗВОР: СРНА

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Соња Караџић Јовичевић није сигурна да је стање због пандемије разлог што је и ове године на Малом Зејтинлику на Сокоцу било мање представника породица погинулих бораца и других борачких категорија, јер је и ранијих година било мање људи на овом спомен-комплексу на обиљежавању Дана одбране Сарајевско-романијске регије.

- Мени је посебно жао зато што сам се готово три године борила да овај дан и ово мјесто добију заслужено мјесто у календару дешавања од националног значаја - рекла је Јовичевићева новинарима на Сокоцу.

Она је мишљења да би породице погинулих и сви други из борачких категорија могли да потраже помоћ, те да би локалне заједнице морале ту помоћ да пруже, да се у организованим групама омогући превоз свима онима са Сарајевско-романијске регије, али и Семберије, Крајине и Херцеговине, гдје живе породице погинулих бораца који су сахрањени на Малом Зејтинлику.

- Није поента да на обиљежавању Дана одбране Сарајевско-романијске регије буду медији, да буду функционери… Поента је да буду породице да заједно са нама подијеле и обавезу и поштовање и част и тугу које носи ово мјесто - нагласила је Јовичевићева.

Према њеним ријечима, сасвим сигурно је да породице погинулих бораца, ратни војни инвалиди и демобилисани борци врло тешко живе, те додала да је мишљења да би сви у Српској могли и морали боље.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    RADA 21.06.2020. 15:31
    Divno je što se polaze cvijece i obilazi Mali Zejtinlik.To bi trebale da budu što masovnije posjete od strane srpskog naroda, jer tu leže borci, koji su svoje živote dali za stvaranje Republike Srpskue. Ntka im je vječna slava i hvala.
Повезане вијести
Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    15h 12m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    4h 25m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    4h 19m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    3h 56m
    1
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    19h 16m
    0