Karadžić Jovičević: Žal što malo članova porodica poginulih dolazi na ,,Mali Zejtinlik”

18.06.2020. 15:31
1
IZVOR: SRNA

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić Jovičević nije sigurna da je stanje zbog pandemije razlog što je i ove godine na Malom Zejtinliku na Sokocu bilo manje predstavnika porodica poginulih boraca i drugih boračkih kategorija, jer je i ranijih godina bilo manje ljudi na ovom spomen-kompleksu na obilježavanju Dana odbrane Sarajevsko-romanijske regije.

- Meni je posebno žao zato što sam se gotovo tri godine borila da ovaj dan i ovo mjesto dobiju zasluženo mjesto u kalendaru dešavanja od nacionalnog značaja - rekla je Jovičevićeva novinarima na Sokocu.

Ona je mišljenja da bi porodice poginulih i svi drugi iz boračkih kategorija mogli da potraže pomoć, te da bi lokalne zajednice morale tu pomoć da pruže, da se u organizovanim grupama omogući prevoz svima onima sa Sarajevsko-romanijske regije, ali i Semberije, Krajine i Hercegovine, gdje žive porodice poginulih boraca koji su sahranjeni na Malom Zejtinliku.

- Nije poenta da na obilježavanju Dana odbrane Sarajevsko-romanijske regije budu mediji, da budu funkcioneri… Poenta je da budu porodice da zajedno sa nama podijele i obavezu i poštovanje i čast i tugu koje nosi ovo mjesto - naglasila je Jovičevićeva.

Prema njenim riječima, sasvim sigurno je da porodice poginulih boraca, ratni vojni invalidi i demobilisani borci vrlo teško žive, te dodala da je mišljenja da bi svi u Srpskoj mogli i morali bolje.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    RADA 21.06.2020. 15:31
    Divno je što se polaze cvijece i obilazi Mali Zejtinlik.To bi trebale da budu što masovnije posjete od strane srpskog naroda, jer tu leže borci, koji su svoje živote dali za stvaranje Republike Srpskue. Ntka im je vječna slava i hvala.
Povezane vijesti
Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog
Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika
Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    14h 21m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    13h 52m
    2
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    14h 15m
    0
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    10h 8m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    6h 3m
    2