Дарко Младић: Караџић пребачен у Енглеску на издржавање казне

27.05.2021. 19:15
0
ИЗВОР: глас српске

Први предсједник Републике Српске Радован Караџић пребачен је у Енглеску на служење доживотне казне затвора, тврди Дарко Младић, син некадашњег генерала Војске РС Ратка Младића.

Младић је, гостујући на телевизији Хепи, рекао да је Караџић пребачен у сриједу у Енглеску, наводи се на сајту те телевизије.

-У овом тренутку је поред Ратка Младица у Хагу још само Сретен Лукић. Радован Караџић је јуче пребачен у Велику Британију. Они су тамо осуђени, у најбољем случају, на самицу, а у нормалним затворима је то најгора казна. Сви су на крају тамо са истим последицама, поента је да затворске власти тамо нису у стању да обезбеде одговарајуће услове и његу- рекао је Младић.

Предсједник Механизма за кривичне судове у Хагу Кармел Ађијус одбио је 14. маја приговор одбране Радована Караџића на одлуку о издржавању казне доживотног затвора у Великој Британији, објавио је тада на Твитеру један од чланова његовог правног тима адвокат Питер Робинсон.

Овим потезом, према ставу Робинсона, Караџић је осуђен на "казну самице до краја живота или смрт од муслиманских екстремиста у затворима у Великој Британији".

Коментари 0
Повезане вијести
Генерал Младић и даље лошег стања, једва говори Генерал Младић и даље лошег стања, једва говори
Здравствени немар према Караџићу повезан са најавом резолуције о Сребреници Здравствени немар према Караџићу повезан са најавом резолуције о Сребреници
Механизам има основе да предузме кораке ради премјештаја Kараџића Механизам има основе да предузме кораке ради премјештаја Kараџића
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    21h 59m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    19h 28m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    13h 42m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    18h 46m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    9h 54m
    0