Darko Mladić: Karadžić prebačen u Englesku na izdržavanje kazne

27.05.2021. 19:15
0
IZVOR: glas srpske

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić prebačen je u Englesku na služenje doživotne kazne zatvora, tvrdi Darko Mladić, sin nekadašnjeg generala Vojske RS Ratka Mladića.

Mladić je, gostujući na televiziji Hepi, rekao da je Karadžić prebačen u srijedu u Englesku, navodi se na sajtu te televizije.

-U ovom trenutku je pored Ratka Mladica u Hagu još samo Sreten Lukić. Radovan Karadžić je juče prebačen u Veliku Britaniju. Oni su tamo osuđeni, u najboljem slučaju, na samicu, a u normalnim zatvorima je to najgora kazna. Svi su na kraju tamo sa istim posledicama, poenta je da zatvorske vlasti tamo nisu u stanju da obezbede odgovarajuće uslove i njegu- rekao je Mladić.

Predsjednik Mehanizma za krivične sudove u Hagu Karmel Ađijus odbio je 14. maja prigovor odbrane Radovana Karadžića na odluku o izdržavanju kazne doživotnog zatvora u Velikoj Britaniji, objavio je tada na Tviteru jedan od članova njegovog pravnog tima advokat Piter Robinson.

Ovim potezom, prema stavu Robinsona, Karadžić je osuđen na "kaznu samice do kraja života ili smrt od muslimanskih ekstremista u zatvorima u Velikoj Britaniji".

Komentari 0
Povezane vijesti
Karadžićevo zdravstveno stanje nije bolje - nije urađena osnovna dijagnostika Karadžićevo zdravstveno stanje nije bolje - nije urađena osnovna dijagnostika
General Mladić i dalje lošeg stanja, jedva govori General Mladić i dalje lošeg stanja, jedva govori
Zdravstveni nemar prema Karadžiću povezan sa najavom rezolucije o Srebrenici Zdravstveni nemar prema Karadžiću povezan sa najavom rezolucije o Srebrenici
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    16h 31m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    17h 15m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    21h 20m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    21h 24m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    6h 51m
    0