Шта наши читаоци мисле о актуелним темама?

29.04.2020. 15:00
0
ИЗВОР: Катера

Портал Катера анализирао је анкете о актуелним темама у нашем окружењу. Каква су мишљења наших читалаца поводом пријашњих анкета, да ли су мишљења слична или супротна, можете сазнати у овој анализи.

Питали смо наше читаоце за мишљење о томе како се одужити ратном хероју др Миодрагу Лазићу, који је спашавао многе животе наших грађана у четверогодишњем одбрамбено-отаџбинском рату, а питање је гласило Шта у Источном Сарајеву треба назвати по др Лазићу?“

Од 943 анкетирана читаоца, више од пола или 647 изјаснило се да Болницу „Србија“ треба преименовати и назвати је по доктору Лазићу.

Да се новоизграђени трг назове по доктору Лазићу, одлучило се 90 читалаца нашег портала, док 81 сматра да треба направити споменик у његову част.

Од укупног броја, 54 учесника анкете изабрала су опцију да се по доктору Лазићу назове Гимназија, а њих 53 сматра да његово име треба дати Дому здравља у Источно Сарајеву - Лукавици.

Свега 2.0% наших читалаца мисли да једна улица нашег града треба носити име доктора Лазића.

Слика

 

Пад потрошње, обустава рада фабрика, прекинути ланци доставе… то су само неке од посљедица пандемије коронавируса. Ми смо Вас питали: Да ли пандемија коронавируса утиче на ваш посао?“, а ово су резултати анкете.

У анкети је учествовало 384 читалаца, од којих је 138 или 35.9% рекло да пандемија не утиче на њихов посао, али утиче на фирму у којој раде.

Од укупног броја анкетираних, 27.3% или њих 105, навело је да је пандемија коронавируса утицала на њихов посао, те да су на чекању.

Према резултатима анкете, 75 читалаца портала Катера сматра да тренутна ситуација, изазвана појавом пандемије, није утицала на њихов посао, док се 17.2% анкетираних, или њих 66, изјаснило да је остало без посла.

Слика

 

Према подацима Анкете о радној снази, коју је објавила Агенција за статистику БиХ и Унија за одрживи повратак и интеграције у БиХ, Републику Српску и БиХ је од 2013. до 2019. напустило 530 хиљада становника.

Портал Катера је питао своје читаоце Због чега се највише млади и радно способни исељавају из Републике Српске и БиХ?, а ово су резултати анкете.

Анкета се састојала од 4 понуђене могућности, а у анкентирању је учествовало 179 читалаца.

Према резултатима анкете, највећи број читалаца, њих 82 или (45.8%), као разлог одласка из Републике Српске и БиХ навели су нестабилно стање и неуређеност система, због ког се не види сигурна будућност.

Као други разлог читаоци су навели немогућност довољне зараде за пристојан живот, њих 40 или (22.3%).

Од укупног броја, 21.8% читалаца навело је да до изражаја не могу доћи људски квалитет, рад и стручност, и да је то један од разлога због ког млади и радно способни напуштају земљу.

10.1% учесника анкете портала Катера сматра да постоји могућност да се у другим земљама успије, те да је тамо бољи и срећнији живот.

Слика

Наш портал је 30. 1. 2020. године анкетирао читаоце и питао их „Како се гријете ове зиме?“.

У анкети је учествовало 235 читалаца, од чега је највећи број анкетираних, њих 71, одговорило да се грије на дрва/угаљ, док се 23.0% анкетираних изјаснило да се грију на струју.

За 0.4% процената мање или 22.6% читалаца гласало је за плин.

На пелет се грије 16.2% анкетираних, или њих 38, док Топлане испоручују гријање за 7.7%  наших читалаца.

Од укупног броја, 0.4%, или 1 читалац, користи неки друг вид гријања.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Ученици Основне школе „Пале“ освојили запажене резултате на Регионалном такмичењу из физике Ученици Основне школе „Пале“ освојили запажене резултате на Регионалном такмичењу из физике
Одличан наступ тенисера из Источног Сарајева Одличан наступ тенисера из Источног Сарајева
Око 70 одсто анкетираних читалаца сматра да је минималац повећан само из разлога да би се пунио буџет Око 70 одсто анкетираних читалаца сматра да је минималац повећан само из разлога да би се ...
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    2h 46m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    23h 53m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    9h 52m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    8h 19m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    4h 1m
    0