Šta naši čitaoci misle o aktuelnim temama?

29.04.2020. 15:00
0
IZVOR: Katera

Portal Katera analizirao je ankete o aktuelnim temama u našem okruženju. Kakva su mišljenja naših čitalaca povodom prijašnjih anketa, da li su mišljenja slična ili suprotna, možete saznati u ovoj analizi.

Pitali smo naše čitaoce za mišljenje o tome kako se odužiti ratnom heroju dr Miodragu Laziću, koji je spašavao mnoge živote naših građana u četverogodišnjem odbrambeno-otadžbinskom ratu, a pitanje je glasilo Šta u Istočnom Sarajevu treba nazvati po dr Laziću?“

Od 943 anketirana čitaoca, više od pola ili 647 izjasnilo se da Bolnicu „Srbija“ treba preimenovati i nazvati je po doktoru Laziću.

Da se novoizgrađeni trg nazove po doktoru Laziću, odlučilo se 90 čitalaca našeg portala, dok 81 smatra da treba napraviti spomenik u njegovu čast.

Od ukupnog broja, 54 učesnika ankete izabrala su opciju da se po doktoru Laziću nazove Gimnazija, a njih 53 smatra da njegovo ime treba dati Domu zdravlja u Istočno Sarajevu - Lukavici.

Svega 2.0% naših čitalaca misli da jedna ulica našeg grada treba nositi ime doktora Lazića.

Slika

 

Pad potrošnje, obustava rada fabrika, prekinuti lanci dostave… to su samo neke od posljedica pandemije koronavirusa. Mi smo Vas pitali: Da li pandemija koronavirusa utiče na vaš posao?“, a ovo su rezultati ankete.

U anketi je učestvovalo 384 čitalaca, od kojih je 138 ili 35.9% reklo da pandemija ne utiče na njihov posao, ali utiče na firmu u kojoj rade.

Od ukupnog broja anketiranih, 27.3% ili njih 105, navelo je da je pandemija koronavirusa uticala na njihov posao, te da su na čekanju.

Prema rezultatima ankete, 75 čitalaca portala Katera smatra da trenutna situacija, izazvana pojavom pandemije, nije uticala na njihov posao, dok se 17.2% anketiranih, ili njih 66, izjasnilo da je ostalo bez posla.

Slika

 

Prema podacima Ankete o radnoj snazi, koju je objavila Agencija za statistiku BiH i Unija za održivi povratak i integracije u BiH, Republiku Srpsku i BiH je od 2013. do 2019. napustilo 530 hiljada stanovnika.

Portal Katera je pitao svoje čitaoce Zbog čega se najviše mladi i radno sposobni iseljavaju iz Republike Srpske i BiH?, a ovo su rezultati ankete.

Anketa se sastojala od 4 ponuđene mogućnosti, a u ankentiranju je učestvovalo 179 čitalaca.

Prema rezultatima ankete, najveći broj čitalaca, njih 82 ili (45.8%), kao razlog odlaska iz Republike Srpske i BiH naveli su nestabilno stanje i neuređenost sistema, zbog kog se ne vidi sigurna budućnost.

Kao drugi razlog čitaoci su naveli nemogućnost dovoljne zarade za pristojan život, njih 40 ili (22.3%).

Od ukupnog broja, 21.8% čitalaca navelo je da do izražaja ne mogu doći ljudski kvalitet, rad i stručnost, i da je to jedan od razloga zbog kog mladi i radno sposobni napuštaju zemlju.

10.1% učesnika ankete portala Katera smatra da postoji mogućnost da se u drugim zemljama uspije, te da je tamo bolji i srećniji život.

Slika

Naš portal je 30. 1. 2020. godine anketirao čitaoce i pitao ih „Kako se grijete ove zime?“.

U anketi je učestvovalo 235 čitalaca, od čega je najveći broj anketiranih, njih 71, odgovorilo da se grije na drva/ugalj, dok se 23.0% anketiranih izjasnilo da se griju na struju.

Za 0.4% procenata manje ili 22.6% čitalaca glasalo je za plin.

Na pelet se grije 16.2% anketiranih, ili njih 38, dok Toplane isporučuju grijanje za 7.7%  naših čitalaca.

Od ukupnog broja, 0.4%, ili 1 čitalac, koristi neki drug vid grijanja.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Odličan nastup tenisera iz Istočnog Sarajeva Odličan nastup tenisera iz Istočnog Sarajeva
Oko 70 odsto anketiranih čitalaca smatra da je minimalac povećan samo iz razloga da bi se punio budžet Oko 70 odsto anketiranih čitalaca smatra da je minimalac povećan samo iz razloga da bi se ...
Stigli rezultati nalaza koje je čekala cijela Hrvatska Stigli rezultati nalaza koje je čekala cijela Hrvatska
Najčitanije
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    15h 7m
    0
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    11h 19m
    0
  • Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 40m
    0
  • Uhapšeno sedam lica zbog dječije pornografije
    21h 45m
    0
  • Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
    19h 9m
    0