Катић и Иконић потписали споразум о сарадњи

04.02.2021. 11:53
0
ИЗВОР: СРНА

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић и предсједник Удружења за помоћ у ванредним околностима "Вулф" из Фоче Ненад Иконић потписали су данас споразум о сарадњи којим је предвиђено да општини на кориштење буду уступљена два возила - санитетско и теренско.

Катић је истакао да ће чланови "Вулфа" дјеловати у свим тешким и ванредним ситуацијама када је становницима општине Источно Ново Сарајево потребна одређена помоћ.

- Циљ је обострана помоћ општине и клуба. Општина је ту да да одређену подршку и помоћ за само функционисање Удружења, а чланови `Вулфа` пружиће подршку у свим ситуацијама и недаћама у којима се нађу становници општине, а гдје институције не могу благовремено да реагују - рекао је Катић.

Он је навео да ће бити сачињен и један протокол да чланови "Вулфа" учествују у свим манифестацијама, организацијама и хуманитарним акцијама које организује општина Источно Ново Сарајево.

Катић је најавио да ће у наредном периоду сарадњу проширити и кроз образовни дио, јер ће заједнички организовати обуку за додатни број спасилаца и инструктора како би подигли ниво људи који у датом тренутку могу да пруже помоћ општини Источно Ново Сарајево.

Иконић је захвалио Катићу на указаном повјерењу, истакавши да су они мултифункционална служба која има највише интервенција у БиХ, те броје 80 чланова који су обучени за све врсте спасавања, од хеликоптерског, до активности на води и под водом.

- Сама чињеница да је здравство Републике Српске и цијеле регије преоптерећено, ми смо дошли до идеје да наша два возила једно санитетско и једно теренско уступимо на кориштење општини тако да имају пуну подршку спасилачке службе - истакао је Иконић.

Он је нагласио да су активни и приправни 24 часа, односно 365 дана, и да су на позив Владе Републике Српске, односно Републичке управе цивилне заштите одмах спремни да реагују.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    18h 58m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    16h 27m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    10h 41m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    15h 45m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    6h 53m
    0