Казне од 100 до 300 КМ за неношење маске и рукавица

30.04.2020. 19:49
0
ИЗВОР: RTRS

Уредбом са законском снагом о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести, коју је данас донијела предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, прописано је спровођења мјера заштите у заједници за правна лица, предузетнике и физичка лица, које се односе на мјере дезинфекције, обезбјеђивања и кориштења личне заштитне опреме, придржавања заштитних мјера физичке дистанце и забране окупљања у већим групама, односно предузимања других ванредних мјера на јавним и радним мјестима чији је циљ спречавање или сузбијање заразних болести.

У складу са овом уредбом са законском снагом, новчаном казном од 100 КМ до 300 КМ казниће се физичко лице ако не поштује ванредне мјере којим је наложено кориштење личне заштитне опреме, придржавање заштитних мјера физичке дистанце или других ванредних мјера на јавним и радним мјестима чији је циљ спречавање или сузбијање заразних болести, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

У складу са надлежностима из ове уредбе, прописане мјере казне могу изрицати, осим надлежних инспектора, и припадници Министарства унутрашњих послова као и Комунална полиција.

Из Владе Српске апелују на грађане да се придржавају свих прописаних мјера с циљем заштите и сузбијања ширења вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Кршење мјера исписало казне од 1,2 милиона КМ Кршење мјера исписало казне од 1,2 милиона КМ
Влада Србије одобрила донацију Српској у виду заштитних маски и рукавица Влада Србије одобрила донацију Српској у виду заштитних маски и рукавица
У Палама организована подјела бесплатних маски и рукавица старијима У Палама организована подјела бесплатних маски и рукавица старијима
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    21h 52m
    0
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    18h 31m
    0
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    14h 49m
    7
  • У недјељу на Јасику парастос за погинуле борце ВРС
    22h 42m
    0
  • Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине Џудо савеза Републике Српске
    18h 26m
    1