Кажњен директор РАК-а, покренут поступак против министра Хуртића

20.02.2024. 17:24
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Комисија за одлучивање о сукобу интереса БиХ коначно је одржала сједницу на којој је донесена одлука о покретању неколико поступака али и изречена казна Драшку Милиновићу, директору Регулаторне агенције за комуникације БиХ.

Милиновић је кажњен обуставом десет посто од плате у наредних шест мјесеци, а кажњен је због сукоба интереса око изградње тениских терена у Бањалуци. На сједници се одлучивало и о евентуалном сукобу интереса против Нермина Никшића, премијера ФБиХ али тај поступак је обустављен. Он је под лупом Комисије био јер је док је обављао функцију посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, његов син био директор предузећа које је пословало са јавним предузећем Игман, што је забрањено законом. 

Комисија за одлучивање о сукобу интереса донијела је и одлуку о покретању поступка против Селвида Хуртића, министра за људска права и избјеглице јер је власник Издавачке куће "НАМ" из Тузле које је недавно на два тендера добило преко 1,4 милиона КМ. Законом је забрањено приватним фирмама функционера да склапају послове вриједније од 5.000 КМ, са било којим органом који се финансира буџетским новцем.

На данашњој сједници изречене су, између осталог, санкције заступнику у Представничком дому БиХ Обрену Петровићу као и бившем директору Агенције за лијекове БиХ Александру Золаку, а Комисија је покренула и поступак против Амела Ковачевића, новог директора БХ Телекома. Ковачевић је био савјетник Елемедина Конаковића, министра спољних послова, а закон забрањује савјетницима изабраних званичника да руководе јавним предузећима шест мјесеци након истека мандата.

Пише: Урош Вукић

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Анонимно 20.02.2024. 18:18
    E što a kazniše, pa ovo kada čuje narod ima da se utrkuju da griješe, ova mjera stimuliše nepošteno ponšanje!
Повезане вијести
Надала четири секунде у тоалету коштале ригорозне судијске одлуке Надала четири секунде у тоалету коштале ригорозне судијске одлуке
УЕФА казнила Чукарички са 5.000 евра и затварањем дијела стадиона у Лесковцу УЕФА казнила Чукарички са 5.000 евра и затварањем дијела стадиона у Лесковцу
УЕФА ублажила казну Црвеној звезди пред дуел са Лајпцигом УЕФА ублажила казну Црвеној звезди пред дуел са Лајпцигом
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    18h 16m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    17h 11m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    11h 59m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    13h 5m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    21h 33m
    0