Кажњен директор РАК-а, покренут поступак против министра Хуртића

20.02.2024. 17:24
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Комисија за одлучивање о сукобу интереса БиХ коначно је одржала сједницу на којој је донесена одлука о покретању неколико поступака али и изречена казна Драшку Милиновићу, директору Регулаторне агенције за комуникације БиХ.

Милиновић је кажњен обуставом десет посто од плате у наредних шест мјесеци, а кажњен је због сукоба интереса око изградње тениских терена у Бањалуци. На сједници се одлучивало и о евентуалном сукобу интереса против Нермина Никшића, премијера ФБиХ али тај поступак је обустављен. Он је под лупом Комисије био јер је док је обављао функцију посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, његов син био директор предузећа које је пословало са јавним предузећем Игман, што је забрањено законом. 

Комисија за одлучивање о сукобу интереса донијела је и одлуку о покретању поступка против Селвида Хуртића, министра за људска права и избјеглице јер је власник Издавачке куће "НАМ" из Тузле које је недавно на два тендера добило преко 1,4 милиона КМ. Законом је забрањено приватним фирмама функционера да склапају послове вриједније од 5.000 КМ, са било којим органом који се финансира буџетским новцем.

На данашњој сједници изречене су, између осталог, санкције заступнику у Представничком дому БиХ Обрену Петровићу као и бившем директору Агенције за лијекове БиХ Александру Золаку, а Комисија је покренула и поступак против Амела Ковачевића, новог директора БХ Телекома. Ковачевић је био савјетник Елемедина Конаковића, министра спољних послова, а закон забрањује савјетницима изабраних званичника да руководе јавним предузећима шест мјесеци након истека мандата.

Пише: Урош Вукић

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Анонимно 20.02.2024. 18:18
  E što a kazniše, pa ovo kada čuje narod ima da se utrkuju da griješe, ova mjera stimuliše nepošteno ponšanje!
Повезане вијести
Евролига казнила Панатинаикос са 24 хиљаде евра Евролига казнила Панатинаикос са 24 хиљаде евра
Надала четири секунде у тоалету коштале ригорозне судијске одлуке Надала четири секунде у тоалету коштале ригорозне судијске одлуке
УЕФА казнила Чукарички са 5.000 евра и затварањем дијела стадиона у Лесковцу УЕФА казнила Чукарички са 5.000 евра и затварањем дијела стадиона у Лесковцу
Најчитаније
 • Мајевичко ратиште 1992-1995. године
  9h 10m
  0
 • На Нишићима обиљежено 150 година постојања храма Светих апостола Петра и Павла (ФОТО)
  23h 27m
  14
 • Дјечак (10) погођен из ваздушне пушке у парку
  22h 24m
  0
 • Познато стање дјечака који је упуцан док се играо у парку
  7h 44m
  2
 • Шеховац: Истражити колико је живих чија су имена уклесана у Поточарима
  6h 18m
  16