Кинески амбасадор у БиХ: Тестирање вакцине за корона вирус у фази клиничког испитивања

28.03.2020. 10:03
0
ИЗВОР: Srna

Амбасадор Кине у БиХ Ђи Пинг изјавио је да је његова земља почела тестирање вакцине за вирус корона и да је тренутно у првој фази клиничког испитивања.

– Вакцина је убризгана у људско тијело и тренутно смо ушли у прву фазу клиничког испитивања. Одабрали смо и одређене ефикасне лијекове и рјешења третмана, те их препоручили за клиничко лијечење – рекао је Ђи за Независне новине.

Он је додао да је, суочавајући се са непознатим вирусом, Кина брзо организовала научна истраживања и за кратко вријеме постигла позитиван напредак.

О тренутној ситуацији у Кини, Ђи је рекао да је до 26. марта више од 74.000 пацијената заражених вирусом корона излијечено и отпуштено из болница у Кини.

– Стопа изљечивости је премашила 90 одсто, а 8. априла ће бити укинута рестрикција кретања у граду Вухан. Тренутно је ширење епидемије у Кини углавном сузбијено, с обзиром на чињеницу да већина провинција и градова већ неколико дана заредом биљежи “нулти раст” домаћих случајева – истакао је Ђи.

Он је додао да је до сада у Кини потврђено више од 700 случајева увезених из иностранства, те да остаје ризик појединачних новопотврђених случајева и избијања епидемије у малом кругу.

Ђи је указао да кинески народ изражава саосјећање и спремност да стане уз пријатељске народе БиХ, те као најважније нагласио да се ојача размјена искустава у превенцији и контроли епидемије.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Си: Наставити стратешку сарадњу Пекинга и Москве и наредне године Си: Наставити стратешку сарадњу Пекинга и Москве и наредне године
Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској
За децембарске пензије 116,3 милиона КМ, исплата 3. јануара За децембарске пензије 116,3 милиона КМ, исплата 3. јануара
Најчитаније
 • Сјећања Хрешана на долазак Аустроугарске империје у БиХ
  2h 27m
  0
 • Наташи Ћејић потребна наша помоћ
  11h 35m
  2
 • Ђого: Забраном подизања три прста завршен процес етничког чишћења "отвореног града"
  8h 12m
  6
 • Ноћни успон на врх Требевића (ФОТО)
  8h 22m
  1
 • Преминуо глумац Саша Петровић
  12h 18m
  1